HAON Sziréna

2011.08.09. 07:08

Ez történt hétfőn Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar - Nézze meg milyen események történtek hétfőn Hajdú-Bihar megyében!

Hajdú-Bihar - Nézze meg milyen események történtek hétfőn Hajdú-Bihar megyében!Elszámolás

Számítottam rá, mégis mellbe vágott a sárga csekken szereplő összeg. Közel félszázezer forintot kell majd kiperkálnom csak a gázfogyasztás után, s akkor hol van még a villany, a víz, a szemétszállítás és a telefon díja. Égerházi Péter jegyzete

A Debrecen Városáért Közhasznú Polgárőr Egyesület a Debreceni Rendőrkapitánysággal előre egyeztetett közös fokozott járőr szolgálatot látott el a hétvégén Debrecen városában.

Nem mindennapi baleset történt hétfő délelőtt a Fürdei utcán, a barkácsáruház előtti szakaszon Debrecenben, ahol két részletben összesen nyolc jármű ütközött.

Debrecen - A Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának munkálatai miatt nagy valószínűséggel új helyet kell keresni a 2012-es Campus Fesztiválnak – adtuk hírül az utóbbi években a Nagyerdőn otthonra talált rendezvény idei zárása után.

Az 5. Bocskai István Lövészdandár, a Honvéd Szakszervezet debreceni alapszervezete és a szülők támogatásával a Humánszolgáltató, Tájékoztató és Családsegítő Iroda szervezésében egymást követő két héten rendezték meg a Vadóc tábort.

A hajdú-bihari megyeszékhely a virágok városa, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az augusztus 20-i hagyományos Debreceni Virágkarnevál, melyhez évek óta egyhetes kísérő programsorozat kapcsolódik.

Debrecen – Olvasónk jelezte, hogy Debrecen város címerét ábrázoló mozaik megsérült a Kossuth téren. A helyszínen járva megnéztük, hogy mennyire súlyos a kár.

Labdarúgás - Augusztus első hét végéjén rendezték a Magyar Kupa 1. fordulóját, melyben három Hajdú–Bihar megyei labdarúgó gárda is részt vett – ám a folytatásban már sajnos egyik sem lesz ott.

Konyár - Augusztus 6-án, szombaton ünnepélyes keretek között zárult a II. Konyári Fafaragó Tábor a helyi szabadidő parkban.

Küzdősport - A Hungarian Pitbull Fighters Debrecen MMA-bajnokát, Soltész Lászlót nem érdekli, hogy tőle két súlycsoporttal nehezebb riválissal kell megküzdenie augusztus 13-án a Főnix csarnokban.

Küzdősport - Halálos közlekedési balesetben életét vesztette Tócsán Tibor, a Báthory SE 21 éves kick-boxolója. A remek sportoló 2008 májusában profi Európa-bajnoki, majd októberben világbajnoki címet szerzett low-kickben, de számos magyar bajnoki és nemzetközi siker fűződött a nevéhez.

Sakk - 2011. Arnóth Sándor emléke előtt adóztak mindazok, akik részt vettek a IV. Püspökladány Open elnevezésű sakkversenyen.

Debrecen - Velem is megtörtént, ami már sok emberrel, megbilincselték az autómat. Ez önmagában még nem lenne baj, vagyis baj, mert kb. 15 ezer forintot kellett fizetnem. Az én problémám az, ahogyan és ahol történt.

Debrecen - A Factum Sport Debrecen csapata nagy tervekkel vág neki az idei szezonnak. Amellett,hogy az NB1/A-s csapat már hónapok óta nagyon kemény edzésekkel készül a mérkőzéseire, saját utánpótlás programjukat is elindították.

Paks – A hétvégén immáron tizenhatodik alkalommal megrendezett Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Vándorkupán a hajdú-bihari tűzoltók és katasztrófavédelem csapata második helyezést ért el.

Debrecen - Lemondott az MSZP megyei elnöki tisztéről dr. Zsiros Zsolt hétfőn, tudatta szűkszavú közleményben a párt.

Debrecen - Az iskolai gyümölcs- és tejfogyasztás csak csepp a tengerben. A tiszti főorvos ajánlása szerint napi rendszerességgel fél liter tejet, emellett nyers zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztaniuk a gyerekeknek.

Debrecen – Már csak kevesebb mint két hét van hátra a Debreceni Virágkarneválig, melynek ékességeit és fő attrakciót, a virágkocsikat már javában készítik a művészek.

Vívás - Megkezdték a felkészülést augusztus elsején a következő idényre a DHSE-PMD Vívóklub sportolói.

Hajdú-Bihar - A Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei szervezetének munkatársai az alábbi időpontokban és helyszíneken várják a segítő szándékú véradókat, akik már elmúltak 18 évesek, de még nem töltötték be 65. életévüket, s legalább 56 napja nem adtak vért.

Debrecen - A világhálón számos felvétel bizonyítja, hogy néhány évvel ezelőtt még komoly problémát okoztak Debrecenben az utcákat versenypályaként használó illegális gyorsulók, egy ideje azonban, mintha ez a tendencia csökkent volna. Vajon ez valóban így van, kevesebb az illegális autóverseny Debrecen utcáin?

Debrecen – Irénke nénit egy korábbi riportunkban már bemutattuk, aki mint lelkes állatbarát egy megcsonkított cirmos életét mentette meg néhány héttel ezelőtt. Most elkísértük a debreceni temetőbe, ahol a kidobott macskákat eteti minden egyes nap egy nyugdíjas asszonyokból álló csapattal.

Debrecen - A Napló augusztus 6-ai számában megjelent „A Békás tónál kereshető az igazság” című cikkben Gulyás Tünde osztályvezető azt nyilatkozta, hogy „nincs jogszabály, amely alapján meg lehetne tiltani a zenélést, ha a zajmérések a megengedett értékeket mutatják”.

Debrecen - Hétfő kora este egy bordó Opel hajtott az árokba a 33-as főúton, majd hosszú ideig nem lehetett tudni, hogy mi történt. Az útszakasz ugyanis jól belátható, bár a 99-es kilométernél – ahol a baleset is történt enyhén ívelt a pálya. A Hajdú Online információi szerint az jármű vezetője erősen ittas állapotban volt.

Álmosd - A vártnál egy hónappal hamarabb, október 31-re – az eredetileg tervezett időpontra – befejeződhet a szennyvízelvezetési és tisztítási pályázat kivitelezése – tudtuk meg Czirják Éva sajtóreferenstől.

Újszentmargita - Mosolynapot szervezett két civil szervezet Újszentmargitán.

Debrecen - Egy olvasónk aggódva érdeklődött szerkesztőségünkben, van-e információnk azzal kapcsolatban, hogy a Böszörményi és Füredi utcák sarkán, illetve a Nyíl és Kassai utcák sarkán a kamerák a piros lámpán áthaladó autósokat figyelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!