HAON Sziréna

2011.08.27. 09:36

Ez történt tegnap Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar - Nézze meg mi minden történt pénteken Hajdú-Bihar megye településein!

Hajdú-Bihar - Nézze meg mi minden történt pénteken Hajdú-Bihar megye településein!

Püspökladány, Báránd - A 42-es főúton Püspökladány-Báránd között román szgk. ütközött magyar szgk-val.

Debrecen - Az önkormányzatot vezető Fidesz és a két ellenzéki párt - a Jobbik és az MSZP - képviselői is megszavazták csütörtökön, hogy visszatérjen a debreceni repülőtérre a Xanga.

Az elmúlt két napban az energiafogyasztás mintegy 7 százalékkal nőtt az előző időszakhoz képest, ami a ventilátorok használatának tudható be - mondta el a Naplónak Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. sajtószóvivője.

Hazugság? Álszentség? Vágy? „Együtt az ország” – volt olvasható az augusztus 20-át beharangozó plakátokon mosolygó család alatt. Elmúlt az ünnep, örültünk a kellemes melegnek, sokan voltak együtt, pontosabban egy helyen, ahol látványosságot kínáltak, aztán ki-ki hazament oda, ahonnan jött. Vissza a magyar valóságba, amire leginkább az jellemző, hogy széjjel az ország. Kovács Zsolt jegyzete

A rendszerváltást követően a mezőgazdasági nagyüzemeknek hatalmas érvágást jelentett az, hogy nem vásárolhattak termőföldet, ezért kénytelenek voltak nagyrészt bérelt területeken megtermelni a takarmányt. Petneházi Attila jegyzete

Hajdúdorog - Rotyoghat a hagyományos étel, változatos programok mellett.

A mai napon sajtótájékoztatón számolt be az alábbi bűncselekmények elkövetőinek elfogásáról, őrizetbe vételük részleteiről Vékony Zoltán r. alezredes Úr, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűncselekmények Elleni Alosztályának Vezetője.

Hajdúszoboszló (MTI) - A csütörtökön szorítóba lépett hét magyar ökölvívó közül hat győzött a 2. Papp László Emlékverseny nyitónapján, a hajdúszoboszlói strand nagymedencéjében. 

Debrecen - Még 2011. augusztus 31-ig lehet igényelni a mezőgazdasági termelők gazdaságátadásához nyújtott támogatás 2011. évi második kifizetését. Ezt az érintettek az MVH által rendszeresített formanyomtatványon, az ügyfél székhelye/lakóhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltségeihez postai úton eljuttatott kérelemben tehetik meg – hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara közleményében.

Berettyóújfalu - Bihari vándortisznya; A Bihari Múzeum tanórán kívüli és szabadidős tevékenységei - ez a címe annak a nyertes projektnek, melynek keretében a múzeum munkatársai és pedagógusok az elmúlt egy évben mintegy 500 gyerekkel ismertették meg lakóhelye múltját, kultúrális értékeit. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei több mint 30 kg marihuánát foglaltak le egy román rendszámú busz utasánál.

Debrecen - Ebben az évben a moratórium feloldása óta 32 ügyben került sor kilakoltatás elrendelésére, és három esetben már ki is költöztették az önkormányzati bérlakásból az ott élőket.

A debreceni Kossuth tér építésekor hónapokig attól volt hangos volt a megyei sajtó, hogy a főtér frissen elkészült szökőkútjáról leszerelték a sellős szoboralakot.

Napok óta tart a hőség az egész országban.

- Ha nem tudnánk elvezetni a hőt az állatok zárt testfelületéről, akkor a jószág hőstresszt kapna, azaz a csirke gyakorlatilag "megfőne" az ólban - utalt a technológiai fejlesztés szükségességére Bárány László.

Milyen tavakat találunk Debrecen környékén, ahol csobbanhatunk egyet az augusztusi hőségben? A természetes vizek helyett a strandok biztonságára vágyódókat sem hagyjuk kétségek között. Nézze meg összeállításunkat a megyei strandokról!

Debrecen - Tetőzik az parlagfű szezon. A gyomnövény pollenkoncentrációja múlt héten elérte a napi 200db/köbméter feletti átlagot Debrecen térségében, ezért sötétbordó, azaz a hatos skálán negyed szintű riasztás van érvényben, de a kánikula miatt, ezen a héten a pollenterheltségi értékek tovább nőnek, derült ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Osztály adataiból.

Debrecen, 2011. augusztus 26., péntek (MTI) - Megkezdődött a tűzoltók elmaradt túlmunkadíjainak a kifizetése Hajdú-Biharban - közölte Lázár Miklós tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes vezetője pénteken az MTI-vel.

Hajdúszoboszló – A Nosti Duo nevezetű formáció nem akármilyenen nótával invitálja a turistákat Hajdúszoboszlóra. Nézze meg videón!

Hajdúböszörmény, Debrecen - A 35-ös számú főút 65 km szelvényében, Hajdúböszörménytől 2 km-re Debrecen irányában anyagi karos baleset történt, a helyszínelés idejére félpályán haladt a forgalom.

Több mint kétezer gyermek kezdi meg az idei tanévet új református iskolában Tiszántúlon.

Hajdúdorog - A Valahol Európában című musical elóadásával zárul vasárnap, augusztus 28-án, a II. Hajdúdorogi Szabadtéri Színházi Esték rendezvénysorozat. 

Debrecen - Év végére megnyílhat a fogyatékos fiatalok sebészeti részlege. 

Debrecen, Hajdúhadház - Nagy Istvánné monostorpályi őstermelő zöldséges kertjében is kárt tesz a tikkasztó hőség. Többek között leveszöldséget árul, melynek szára már akkor sárgulni kezd, mikor még a földben van, így a vásárlónak sem kell.

Debrecen - Elgázolták, majd amnéziája miatt nem talált haza.

Debrecen - Fokozott ellenőrzésre készüljenek a gyalogosok és a kerékpárosok!

Debrecen, Nyíracsád - A hableány viharos körülmények között éppen tíz éve merült alá Debrecenben.

Bocskaikert - Túl sok a szabály és az adminisztráció az oktatásban – hallhattuk Pálinkás Józseftől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!