HAON Sziréna

2011.08.18. 07:17

Teljes élet

Majd’ minden kínnal együtt „teljes életet” tudunk élni, hála az orvostudománynak. Töredezett körmökkel, fél vesével, cukorbetegséggel, rendetlenkedő szívvel, s persze az allergiával. <strong>Barak Beáta jegyzete</strong>

Majd’ minden kínnal együtt „teljes életet” tudunk élni, hála az orvostudománynak. Töredezett körmökkel, fél vesével, cukorbetegséggel, rendetlenkedő szívvel, s persze az allergiával. Barak Beáta jegyzete Utóbbi tüneteinek enyhítésére minden reklámban legalább kettő-három tippet kapunk – vény nélküli cseppek és bogyók formájában -, de valójában gyógyíthatatlan ez a népbetegség. Már, ha elő nem kerül a duzzanatot, tüsszentést, orrfolyást és kiütést kiváltó reakció okozója, szerencsés esetben a tej, eper vagy tojás - ez esetben elmúlhat. A parlagfűre prüszkölők már rosszabb helyzetben vannak, a növény pollenjeit úgyis odasodorja a szél.

Azokra pedig, akik végképp nem tudják, mitől kínlódnak még nyáron is, számíthatnak a gyógyszergyártók, mert a világ minden antihisztaminját bevennék, hogy jobban legyenek.

Sokan lelki tünetekre vezetik vissza az allergiát: mondd ki a bajod, és nem kapar a torkod! – módon; még többen az ételalapanyagokat firtatják. Hiszen mégis furcsa, hogy nagyapáink sem a szénakazal környékében, sem szalonnázás vagy slambucfőzés közben nem taknyoskodtak, igaz, porlevest, delikátot se láttak, de az aszpartamot és az E-kódokat sem tudták volna hova rakni. Valahogy ezeket a műanyagokat kellene kifújni a világból, meg a csomagolóanyagokat, amibe ezeket rakják, de teljesen.

 

Barak Beáta

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!