HAON Sziréna

2011.09.25. 16:10

Acsádi diáké a fődíjas rajz

Nyíracsád – Szeptember 20-án Budapesten került sor annak a rajzpályázatnak a díjátadó ünnepségére, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Gépjármű-közlekedési és Vasúti Szabályozási Főosztálya hirdetett általános iskolás tanulók részére.

Nyíracsád – Szeptember 20-án Budapesten került sor annak a rajzpályázatnak a díjátadó ünnepségére, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Gépjármű-közlekedési és Vasúti Szabályozási Főosztálya hirdetett általános iskolás tanulók részére. A pályamunkákat még az előző tanév végén készítették és küldhették el a tanulók. A rajzokon a „Közlekedj ÖKOsan!” mottóhoz kapcsolódóan, szabadon választott technikát alkalmazva fejezhették ki a gyerekek a környezettudatos közlekedéssel kapcsolatos gondolataikat, elképzeléseiket. A pályázatra csaknem 800 alkotás érkezett az ország különböző részéről, köztük a nyíracsádi Horváth Adél 6. osztályos diák munkája, mely saját korosztályában a zsűri fődíját érdemelte ki.

Adél rajzán életet adó szivárvány öleli a családot, melyen kívül mindent megfolyt a füst. A diáklány jutalma az igazán különleges élményt nyújtó fővárosi díjátadó ünnepségen kívül egy teljesen felszerelt komoly kerékpár, amivel igazán „ökosan” közlekedhet. Adélt felkészítője, Doroginé Káli Anna rajztanár kísérte el Budapestre. Ugyanezen a pályázaton Kövér Soma negyedik osztályos tanuló Hegyen-völgyön két keréken című rajzát a zsűri különdíjjal jutalmazta. A diákok felkészítője, aki Adélt a díjátadóra is elkísérte, Doroginé Káli Anna rajztanár.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!