HAON Sziréna

2011.09.03. 12:27

Ez történt pénteken Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar - Nézze meg mi minden történt a hét utolsó munkanapján Hajdú-Bihar megyében!

Hajdú-Bihar - Nézze meg mi minden történt a hét utolsó munkanapján Hajdú-Bihar megyében!

 

Körösszegapáti (HBN-VJ.) – Két és fél hónap után újra az iskolapadban a gyerekek Körösszegapátiban.

Körösszegapáti (HBN-VJ.) – Tavasz az őszben. Nem ritkaság, inkább érdekes természeti jelenség, hogy így ősz kezdetén a gyümölcsösökben a termést hozó alma és körtefákon a különböző gyümölcsökkel együtt virágok is megjelennek.

Debrecen - A Kaposvári Egyetem szenátusa „címzetes egyetemi tanár” címet adományozott Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendezőnek, a Csokonai Színház igazgatójának – értesültünk pénteken Kovács Andreától, a teátrum sajtóreferensétől.

Hajdúböszörmény - A hajdúböszörményi Gajdán Tai Qi SE által 6. alkalommal került megrendezésre, a Harcművészet és Életmód Fesztivál.

Debrecen - Szeptember 1-je után jóval többen kaphatnak lakásfenntartási támogatást.

Hajdúszoboszló (MTI) - Ma váltjuk valóra Bocskai István álmát, aki erős, egységes magyar nemzetet akart - mondta Jakab István, a Országgyűlés alelnöke pénteken Hajdúszoboszlón, a hajdúk letelepítésének 405. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezésen.

Debrecen (MTI) - Az improvizáció szövi át Szakcsi Lakatos Béla játékát a 40. Debreceni Jazznapokon; a Kossuth-díjas zongorista és zeneszerző az előző napi szólókoncert után pénteken este a Szakcsi Climate Change zenekarral lép fel.

Debrecen - Újra véradásra hívtuk olvasóinkat – ahogy az utóbbi években már megszokhatták – a hónap első péntekjén.

Hajdúszoboszló - A lovashajdúk Szoboszlóra telepítésének évfordulójáról immár 18 esztendeje városnap keretében emlékeznek meg a településen.

Nyíradony - Nem közlekedik Tamásipusztán az iskolabusz, ami a gyerekeket vitte az aradványpusztai iskolába, így alkalmanként három kilométert is gyalogolniuk kell az intézményig – hívta fel a figyelmünket egy olvasónk csütörtökön.

Debrecen - Tolvaj járt a Kossuth gimnázium főéületének első emeleti osztálytermeiben, amíg a diákok a tanévnyitón voltak – értesültünk. 

Debrecen - A látványsportok támogatása és adózása lesz a témája a következő Adó-Kedd előadásnak.

A 265 hektárnyi területen elterülő földikutya rezervátum Hajdúbagos határában található. Ez a kipusztulás veszélye miatt 1976 óta fokozottan védetté nyilvánított földalatti életet élő, vakondhoz hasonló kis rőtbundás állat, a földikutyaélőhelye. A rezervántumban Győrfi Dávid, helyi csordás-fiú kalauzolt minket.

Debrecen - Szeptember 5-étől, azaz hétfőtől jövő vasárnap üzemzárásig a villamospótló autóbuszok a tanítóképző főiskolánál (Debrecen Plaza) a meglévő villamos-megállóhelyen állnak meg – tájékoztatott pénteken a DKV Zrt.

Debrecen - Szeretnék, hogy minél többen megismerjék a dokumentumot. 

Földes - Ha egészség van - minden van, tartja egy régi közmondás.

Hajdú-Bihar - A statisztiák szerint mintegy 1.800 hektár almaültetvény van a megyében, bár ennek egy része már nem termő. A kora őszi fajták betakarítása elkezdődött, hírek szerint idén a felvásárlási ár is elfogadható.

Földes - Csakem 250 millióba került a szennyvíziszapot tároló tó helyreállítása

Debrecen - Az elmúlt hetekben egy kerékpártolvaj-banda bukkant fel Debrecen lakótelepein. Most a Cívis utcai bérházakból, a lakások zárt folyosóiról lopnak kerékpárokat.

Debrecen - A Vojtina Bábszínház Brémai muzsikusok című, szeptember 4-én, vasárnap 10 órára meghirdetett előadása betegség miatt elmarad.

Debrecen - Az árfolyamrögzítés rövid távon könnyebbséget jelenthet az adósnak, de vannak veszélyei. 

A kormány korábbi döntése szerint lényeges módosulás, hogy a fűtéshez nemcsak a távfűtéses lakásban élők, illetve a földgázt használók, hanem mások is igényelhetnek támogatást.

Álmosd - Értesülésünk szerint az álmosdi önkormányzat három pedagógust akar elbocsátani a Bocskai István Általános Iskola és Községi Kölcsey Könyvtárból.

A Start-munka program keretében hét megyét érintő közfoglalkoztatás indult.

Debrecen - A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott az infopont hálózat kiépítéséhez. 

Fontos cél, hogy a fiatalok körében népszerű legyen a szakmatanulás, és visszanyerje becsületét a kétkezi munka - jelentette ki Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azon a debreceni konferencián, melynek témája a hazai szakképzési rendszer fejlesztése volt.

Debrecen - Ritkábban a tantárgyi, gyakrabban a pszichológiai mérések mutatnak rá a kiemelkedő képességre.

Debrecen - Országosan egyedülálló a tehetséges gyerekeket kiválasztó és képző debreceni program.

Debrecen - Az országban elsőként indult katonai évfolyam a debreceni Gábor Dénes műszaki szakközépiskolában, az intézmény tanévnyitóját csütörtökön tartották a Bocskai lövészdandárnál, a Kossuth laktanyában.

Debrecen - A szarvassá változott fiú című színházi előadás filmverziójának több jelenetét is Debrecenben forgatja ezekben a napokban a Vidnyánszky Attila rendező által vezetett stáb, Törőcsik Mari és Trill Zsolt főszereplésével – adtuk hírül a napokban.

Hajdúszoboszló - A lovashajdúk Szoboszlóra telepítésének 450-ik évfordulján nyílt nemzetközi kiállítás a Bocskai-szabadságharcot ábrázoló festményekből csütörtökön a városban. A tárlat péntekig látható.

Debrecen - Kéry Tamás Liszt-zongoraestjén vehettek részt az érdeklődők szeptember 1-jén, csütörtökön a zeneművészeti szakközépiskola Kodály-termében.

Hajdúböszörmény, Hortobágy - Három céllal vette át az új elnökség a megyei lovasszövetség vezetését tavaly: a versenysport támogatása több szakágban is, újonnan indított honlap és régiós bajnokság létrehozása. 

Nyíradony - A görögkatolikus iskola igazgatója azt mondja, nem elitképzésre törekednek.

Debrecen - Mozgásban címmel nyílt kiállítás Halla Tibor festőművész alkotásaiból csütörtökön a Hal Köz Galériában. A tárlatot október 15-ig láthatják az érdeklődők. 

Minden tiszteletem a mezőgazdaságból élőké. És ez így volt gyenge fiatalkoromban, amikor az egész „parasztizálásból” csak azt fogtam föl, hogy ha gyomlálok, koszos lesz a kezem, ha ások vagy kapálok, a szerszám nyele vízhólyagokat tör a tenyerembe. És így vagyok most, amikor már nem csak a kertet, a tengeritáblát, a búzaföldet és a jószágokat látom, hanem van fogalmam mindarról, ami emögött van. Kovács Zsolt jegyzete

Az új versenysúlyom 100 kilogramm, ami másfajta edzésmunkát kíván, de több izmot akartam magamra pakolni, még mindig növök, haha! - nyilatkozta a minap a magyar-svéd Eb-selejtező előtt Zlatan Ibrahimovic, a vendégek klasszis támadója. Szép kilátások, mondhatnánk erre, különösen annak fényében, hogy a két válogatott utóbbi budapesti meccsein megannyi borsot tört az orrunk alá az arrogáns, de a többség által amúgy príma futballistának tartott csatár.  Tamás Nándor jegyzete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!