HAON Sziréna

2011.10.09. 16:23

Tornáztak, énekeltek, verset mondtak az idősek napján

Nyíracsád (HBN) - Október elején az idősek világnapja alkalmából megrendezett ünnepség keretében egészségfejlesztő délutánt tartottak a nyírségi település idősek otthonában.

Nyíracsád (HBN) - Október elején az idősek világnapja alkalmából megrendezett ünnepség keretében egészségfejlesztő délutánt tartottak a nyírségi település idősek otthonában. A lakókat, vendégeket, a nyugdíjas klub tagjait Erdei Éva intézményvezető köszöntötte, majd dr. Nagy János polgármester szólt az ünnepeltekhez. – Nem könnyű idősnek lenni. Az életnek ezt a szakaszát a kornak megfelelően kell előkészíteni és megélni. Nekünk az a feladatunk, hogy megadjuk a megfelelő anyagi és erkölcsi támogatást azoknak, akik egy hosszú élet munkáját és tapasztalatát tudhatják maguk mögött és adhatják át a következő generációnak – fogalmazott a polgármester.

Betyárdalokat hallgattak

Az ünnepség további részében Szvára János, a Buzita tanyatelepülésen élő nyugdíjas bácsi betyárdalokat énekelt kortársainak, majd az otthon dolgozói versekkel, megható történetekkel teremtettek meghitt hangulatot, és csaltak könnyeket az elérzékenyült idős emberek szemébe. A nyugdíjas klub vidám dalos műsora hamar mosolyt csalt az arcokra.

Megmozgatták tagjaikat

A délután ünnepélyes részét követően az egészségfejlesztés kapta a fő szerepet. Lakók és vendégek először ülőtornán mozgathatták meg tagjaikat, majd az egészséges táplálkozásról hallgattak rövid előadást. A délután folyamán lehetőség volt vérnyomás és vércukorszint mérésre, testtömeg-index számítására is. Az egészségfejlesztő idősek napja programot a megyei önkormányzat 50 ezer forintos támogatásából valósította meg az intézmény. Az elnyert összegből CD lejátszót, digitális mérleget, a tornához súlyzókat, labdákat, törölközőt vásároltak. A tartalmas délutánt nótázással és házi készítésű, de egészséges alapanyagokat tartalmazó sütemények kóstolgatásával zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!