HAON Sziréna

2011.11.20. 15:00

Egy kis keleti érzékiség a Kölcseyben szombat este

Debrecen - Sahriár szultán csapodár neje miatt képtelen megbízni a nőkben. Vérfagyasztó bosszút állva minden egyes nap más szűzleányt vesz feleségül, ám legyenek bármilyen kívánatosak és csábítóak, az uralkodó a nászéjt követően rideg mozdulattal elutasítja őket, s parancsot ad a kivégzésükre.

Debrecen - Sahriár szultán csapodár neje miatt képtelen megbízni a nőkben. Vérfagyasztó bosszút állva minden egyes nap más szűzleányt vesz feleségül, ám legyenek bármilyen kívánatosak és csábítóak, az uralkodó a nászéjt követően rideg mozdulattal elutasítja őket, s parancsot ad a kivégzésükre. Így megy ez három esztendőn át, mire Seherezádé, a szultán nagyvezírjének leánya, aki titkon szerelmes a kegyetlen férfiba, megpróbálja elnyerni a szerelmét, hogy véget vessen az őrületnek.

Így kezdődik Az Ezeregyéjszaka meséi, s e jelenetek elevenedtek meg szombat este a IX. Debreceni Országos Hastáncfesztivál alkalmával is a Kölcsey Központ Nagytermében, ahol Seherezádé történetei alapján Ali baba, Szindbád és Aladdin alakja is feltűnt, de persze a lényeg a hölgyeken, a gazdagon díszített, sejtelmesen áttetsző, ám a domborulatokat mégis csak kérlelhetetlenül eltakaró ruhákban érzékien mozgó lányokon volt. A fesztivál táncosainak zömét a 2000 óta működő, méltán népszerű Estella Hastánc Stúdió lányai adták, de a szemnek igen kedves produkcióból a szintén debreceni Kardos Tánc Sport Klub, a békéscsabai Berill Törzsi Hastánc Csoport és budapesti Vénusz Oriental is bőven kivette a részét. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!