HAON Sziréna

2011.12.17. 10:27

Falukarácsony, kolindálás Pocsajon

Pocsaj - A falu közös karácsonyi ünnepségét, valamint a már szintén hagyománnyá váló kolindálást tartották Pocsajban december 16-án a Román Kisebbségi Önkormányzat és a helyi önkormányzat közös szervezésében.

Pocsaj - A falu közös karácsonyi ünnepségét, valamint a már szintén hagyománnyá váló kolindálást tartották Pocsajban december 16-án a Román Kisebbségi Önkormányzat és a helyi önkormányzat közös szervezésében. A falu főterére a 17 órakor kezdődő közös ünnepségre a hideg idő ellenére most is sokan eljöttek. A műsort a legkisebbek, az óvodások kezdték, karácsonyi verseket, dalokat, „Lucás” és betlehemes műsorukat adták elő, majd a Szivárvány Népdalkör karácsonyi dal-összeállítása következett.Mint minden évben, most is kiosztották a 2011-es év kiválóságainak a díjakat: a „2011-es Év legtöbbet szereplője”emlékplakettet a pocsaji "Nemcsak a húszéveseké a világ" Nyugdíjas Klub kapta, az „Év legtöbbet adományozója” címet Mazsu Jenőné, és a „2011-es év társadalmi munkájáért” plakettet Nagyné Kelemen Mónika vehette át Kecskés Gyula polgármestertől.

Az est további részében megérkeztek a kolindálók Romániából – kántálók -, akik Pocsaj testvértelepüléséről, Tomestiből érkeztek a faluba. Alakoskodó, zenés-táncos műsorukkal szórakoztatták a jelenlévőket, majd hangos énekkel, dobszóval vonultak a kísérő közönséggel az ekkorra már megtelt görögkatolikus templomba, ahol karácsonyi dalokat adtak elő, és a templom előtt előadták táncukat, amelybe a fiatal lányok is bekapcsolódtak.

A kolindálás végeztével a falu utcáin végigvonulva egy finom vacsorára várták a vendégeket a szervezők: forró húsleves és töltött káposzta várta a hideg időben a fellépőket, vendégeket.

 

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!