HAON Sziréna

2012.02.12. 18:01

Elvis Presley és Merilyn Monroe a nyíracsádi retró farsangon

Nyíracsád – Fergeteges hangulat, parádés jelmezek, múltidéző slágerek és zsúfolt táncparkett jellemezte a február 11-én rendezett retró farsangot a nyírségi községben.

Nyíracsád – Fergeteges hangulat, parádés jelmezek, múltidéző slágerek és zsúfolt táncparkett jellemezte a február 11-én rendezett retró farsangot a nyírségi községben.Hogy milyen nagy várakozás előzte meg a rendezvényt, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a jegyek már elővételben elkeltek. A helyi művelődési ház nagytermében mintegy kétszázan gyűltek össze egy kis múltidézésre, ahol az intézmény dolgozói mindent megtettek annak érdekében, hogy a zömében a harmadik, negyedik sőt az ötödik ikszen is túl járó közönség ne csak a zenében, de a környezet hangulatában is visszaidézhessék ifjúságukat.

Retró környezetben

A falakat bakelit korongok és borítók díszítették, ahol mindenki megtalálta a 20-30 évvel ezelőtti zenei ízlésének slágereit, a tombolán valamennyi ajándék igazi retró csemege – korabeli üdítők, csokoládék, cukorkák, szappanok, mesekönyvek és filmek-voltak, a találékony szervezők pedig megkeresték a hozzájuk tartozó szintén korabeli reklámfilmet is.

A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek slágereit Dj Guriga keverte, a közönség pedig a húszéveseket is meghazudtoló lendülettel bizonyította egészen hajnalig, hogy bár az idő haladt felettük, még mindig a parkett ördögei. Nem voltak restek jelmezbe bújni sem, ötletességben sem volt hiány: a vendégeket Besenyő Pista bácsi fogadta és szórakoztatta egész este, a doktornő Kertitörppel érkezett, eljött Dolly, Pöttyös Panna, Kleopátra, az indián és a kalózlány is.

A jelmezversenyt természetesen az Elvys-Merilin páros nyerte, akik nemcsak parádés bevonulásukkal keltettek igazi retró élményt, de táncukkal is uralták a parkettet. Az utolsó vendégeket a felkelő nap kísérte haza a hihetetlen jó hangulatú retró-partyról.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!