HAON Sziréna

2012.02.20. 07:20

Nézőpont: Pár lapáttal

<em>Néhány hólapátnyi. Körülbelül ennyibe kerülne éves költségvetéséhez viszonyítva a városnak a normális hóeltakarítás, ha az arányokat vesszük 140 ezer nettó körüli átlagfizetéssel. Egy kertes házban élő család megspórolhatja ezt az összeget? Aligha, mert akkor számíthat a büntetésre. </em><strong>Égerházi Péter jegyzete</strong>

Néhány hólapátnyi. Körülbelül ennyibe kerülne éves költségvetéséhez viszonyítva a városnak a normális hóeltakarítás, ha az arányokat vesszük 140 ezer nettó körüli átlagfizetéssel. Egy kertes házban élő család megspórolhatja ezt az összeget? Aligha, mert akkor számíthat a büntetésre. Égerházi Péter jegyzeteUgyan miért is tenné, hiszen december közeledtével készül a télre, de nem csak papíron! A betonon leengedett hóekével szépen flottába állított járműparkkal (ami olyan jól mutat az újságban), hanem a tőle elvárható védekezéshez szükséges eszközökkel. Mert rajta számon kérhetik. Fordítva miért nem? Miért kell még két héttel az első havazás után is autójával jégbordákon bukdácsolva, olykor fennakadva bölcsödébe, óvodába hordania gyermekét a város körgyűrűn kívül eső utcáiban?

És miért kell bokáig jeges-havas latyakba kilépnie az említett intézmények közelében? Nem várhatja el adóforintjai fejében, hogy az utóbbi években már csak hírből ismert igazi téli megpróbáltatások közepette legalább úgy érezze: számíthat a város fenntartóira. S, ha azok forráshiányra hivatkoznak, miért nincs – egyetlen önzetlen kisvállalkozón kívül – néhány megfelelő géppel rendelkező, a közbeszerzéseknél rendre előnyt élvező nagyvállalkozó, aki segítene a hivatalnak és vele a lakosságnak?

Nem a sajáterő hozzáadásának az elsumákolásáról van szó, csak az elvárható számonkéréséről, még ha ahhoz néhány további (hó)lapáttal is kellene rátenni, akár pénz, akár munka formájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!