HAON Sziréna

2012.03.16. 20:56

Zöld civil szervezetek özönlötték el a hosszú hétvégén Kiskunhalast

A hétvégén rendezik a Környezet-és Természetvédő Szervezetek 22. Országos Találkozóját. A Zöld OT közel 200 környezet-és természetvédő részvételével zajlik Kiskunhalason 2012 március 18-ig. A cél a zöld mozgalmárok révén az életet adó természet megóvása, és a környezet védelme, illetve a civil szervezetek szervezetfejlesztése, fenntarthatóságuk segítése.

A hétvégén rendezik a Környezet-és Természetvédő Szervezetek 22. Országos Találkozóját. A Zöld OT közel 200 környezet-és természetvédő részvételével zajlik Kiskunhalason 2012 március 18-ig. A cél a zöld mozgalmárok révén az életet adó természet megóvása, és a környezet védelme, illetve a civil szervezetek szervezetfejlesztése, fenntarthatóságuk segítése.A Zöld civil szervezetek özönlötték el a hosszú hétvégén Kiskunhalast szervezetek a program során erdő szekcióban az erdők védelméről, a zajártalmakról (Csendvédelemről, mint a történeti és akusztikai ökológiáról), a tudatos fogyasztás előmozdításának települési megvalósíthatóságáról, az állatok védelméről, Duna stratégiáról, területfejlesztésről, és számos kapcsolódó témakörről tárgyalnak. Lesz ezenkívül gyepvédelmi szekció, légszennyezés szekció, parlagfű szekció, vegetáriánus szekció, közlekedési fórum, vörösiszap - Verespatak témakör, hulladékégetés szekció, bányászati szekció. A szervezetek standjain fogadják az érdeklődőket, lesz mód kiadványok osztására, illetve ismeretszerzésre, szemléletformálásra is.

A találkozót minden évben más helyszínen rendezik meg, ahol lehetőség nyílik az adott tájegység természeti értékeinek bemutatására, és a témához kapcsolódó vállalkozásokkal, kezdeményezésekkel való (pl. ökológiai gazdálkodás, ökoturizmus, stb.) megismerkedésre. A 2012 március 15-i előprogramok során a résztvevők egy része ellátogatott Algyőre az ország első ökoiskolájába, majd a CSEMETE Egyesület bugaci oktatóközpontjába, ahol a környezeti nevelésről folytattak eszmecserét. A helyi programra érkezők a felső öregszőlőket járták be a főszervező Szélkiáltó Egyesület vezetőjével, Fehér Péterrel.

A konferencia fő helyszíne a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnázium. A megnyitón Bödecs Pál a Kiskunhalasi Református Kollégium Lelkész-Főigazgatója köszöntötte a vendégeket, majd kitért az intézmény névadójának rendkívül sokszínű munkásságára. A zöld szervezetek működési köre ugyancsak sokszínű, a természetvédelmi tevékenységek teljes palettáját kínáló szervezetektől kezdve az egészen speciális feladatokat ellátókig. A találkozó plenáris üléseinek előadásai egyébként általában szakmapolitikai kérdésekről szólnak, illetve olyan aktualitásokról, ami a környezetvédelemmel foglalkozók számára meghatározó jelentőségű. A programra minden évben az érdeklődő lakosságot is szeretettel várják a szervezők és a résztvevők is.

 

Bojtos Ferenc,

CSEMETE Egyesület

06-20-32-89-433

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!