HAON Sziréna

2012.05.27. 10:55

Ács Richárd a Csapókert pünkösdi királya

<span style="font-size: small;">Csapókert - Öten hét próbában mérték össze erejüket, tudásukat és ügyességüket szombaton a debreceni Liget téren a 14. Csapókerti pünkösdi királyválasztáson.

Csapókert - Öten hét próbában mérték össze erejüket, tudásukat és ügyességüket szombaton a debreceni Liget téren a 14. Csapókerti pünkösdi királyválasztáson.A gyermeknappal egybekötött szabadtéri mulatságon ezen kívül slambuc és paprikás krumpli főző- valamint aszfaltrajz-verseny, labdarúgó torna, street ball is szerepelt a programban, melyet bábszínházi előadások, táncbemutatók és az ORT-IKI csoport gólyalábasainak a műsora színesített.

A legnagyobb érdeklődés azonban a pünkösdi királyválasztást kísérte, hiszen a győztes, ha nem is ihat egy évig ingyen a csárdában, mint régen, azért egy kishordó sör volt a jutalma. A tét miatt nagy küzdelem alakult ki négy fiatalember és néhány évvel korosabb vetélytársuk, a DVSC egykori válogatott öklözője, Kertész Henrik között. Előbb távolugrásban, majd úgynevezett egércsapó számban vetélkedtek, melyeket a rúdkitartás, lufifújó verseny, szénsavas üditőivás, régi magyar slágerek kareokizása követett. A hat próba után holtverseny alakult ki a volt sportoló és Ács Richárd között, amit a hagyományos póznamászás döntött el egy tizeddel a fiatalabb versenyző javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!