HAON Sziréna

2012.05.27. 14:07

Hajdúnánáson készült eddig egyszerre a legtöbb slambuc

<span style="font-size: small;">Hajdúnánás - Hagyomány már hogy a városi gyermeknapon a Hajdúnánási Ipartestület megvendégeli a kicsiket. Idén azonban még emlékezetesebbé is szerették volna tenni, ezért az önkormányzattal, a Nánás Pro Cultura Kft.-vel és a Bocskai István Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálattal közösen rekordra készültek.

Hajdúnánás - Hagyomány már hogy a városi gyermeknapon a Hajdúnánási Ipartestület megvendégeli a kicsiket. Idén azonban még emlékezetesebbé is szerették volna tenni, ezért az önkormányzattal, a Nánás Pro Cultura Kft.-vel és a Bocskai István Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálattal közösen rekordra készültek.A híres alföldi pásztorételből, a slambucból, vagy más néven öhönből 2 ezer adagot (1 adag 25 dkg) készítettek egyetlen, 900 literes edényben. Már írhatjuk múlt időben, mert a kísérlet szombaton sikerrel járt. A rekordhoz 100 kiló száraztésztát, 300 kiló burgonyát, 60 kiló szalonnát, 20 kiló hagymát és 10 kiló zsírt használtak fel.

Az előkészítésben és hatalmas slambuc mennyiség speciális acélbetétes lapátokkal való keverésében legalább 30-an segédkeztek. A rekordkísérleten kívül a Magyar Szikvízkészítők Jedlik Ányos Lovagrendjének tagjai egy 230 literes üvegpohárban készült limonádéval, a szervezők egész nap színes programokkal várták a gyerekeket.

Mint arról Tóth Imre, az iskola igazgatója beszámolt, egyelőre csak hitelesített magyar rekord a 2 ezer adag, de jövő héten elküldik a londoni központba a recepttel együtt, hogy Guinness-rekord is lehessen. A hatalmas mennyiség 15 perc alatt elfogyott, hiszen mintegy 2300-an, köztük 1300 gyerek volt kíváncsi a rekordkísérletre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!