HAON Sziréna

2012.05.31. 08:01

Jegyzet: Lycium

<em>Debrecen kiszáll a 2006-ban nagy dérrel-dúrral átadott Lycium Hotel üzemeltetéséből, mert az utóbbi években rendre több százmillió forintos mínusza keletkezett a szálloda miatt.</em><strong> Ratalics László jegyzete.</strong>

Debrecen kiszáll a 2006-ban nagy dérrel-dúrral átadott Lycium Hotel üzemeltetéséből, mert az utóbbi években rendre több százmillió forintos mínusza keletkezett a szálloda miatt. Ratalics László jegyzete.A város egyik alpolgármestere, Papp László jelentette be ezt a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. szerdai sajtótájékoztatóján. Ugyan ő 2008-ban még rendkívül lelkes volt. Amikor a helyi szocialisták arról beszéltek, hogy a Lyciummal hatalmas kár éri a várost, Papp László a hotel „számtalan” szakmai sikerét emlegette, külön kitérve a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Védnöki Táblájára, amelyről valóban rendkívüli veszteség lesz most lemondani… Persze akkor még a holding általános és stratégiai igazgatója, Mészáros József is optimistán tekintett előre, s azon a véleményen volt, hogy Debrecen meg fogja vásárolni a Lyciumot a Keviéptől. Reméljük, más kérdésekben nem lő ekkora bakot. Nekik legyen mondva, a Lycium-beruházás idején még nyoma sem volt a válságnak, s míg a négycsillagos belvárosi hotel ma rémes, 14 százalékos kihasználtsággal működik, addig 2007-ben 53 százalékon pörgött.

 

A városvezetőknek, Kósa Lajossal az élen tudatában kellett volna lenniük a kockázatoknak. Nem voltak, s ennek a debreceniek fizetik az árát. Milyen megnyugtató, hogy a saját milliós premizálásaik során oly könnyedén átsiklottak, siklanak ezen az apró részleten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!