HAON Sziréna

2012.06.19. 10:41

A Nagyerdő fáit (is) vitte a szalontai Arany Palotába

Nagyszalonta, Debrecen - A cívisvárosi Maksai János alkotásaiból nyílt kiállítás vasárnap délután Nagyszalontán Olajfestmények címmel.

Nagyszalonta, Debrecen - A cívisvárosi Maksai János alkotásaiból nyílt kiállítás vasárnap délután Nagyszalontán Olajfestmények címmel.A tárlat, melyet Darvasi Zoltán múzeumigazgató nyitott meg az Arany Palota nagy galériájában egészen a hónap végéig, június 30-ig látogatható.

"Maksai Jánostól mára nemcsak a tanyavilágot ábrázoló, az idilli létezés apró szigeteit jelölő képeket és mély karakterérzékenységről, emberismeretről tanúskodó portrékat ismerjük, hanem az olyan konkrét formavilágú képek sorát is, melyek jelentésmezője a konkrétnál sokkal áttételesebb árnyalatokban húzódik egyre szélesebbé. (…) Kulturált festészete az esztétikum mellett törekszik a filozófiai és morális egységre is, a gondolati és érzelmi-erkölcsi aspektusok megjelenítésére. (…) Maksai János alkotói világának sem lehet alapvetően más célkitűzése, mint élni és álmodni tanítani. Ez maga a művészet. Megszüntetni a határokat az élet és az álom, a valóság és a képzelet között" – írja az alkotóról dr. Vitéz Ferenc, főiskolai docens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!