HAON Sziréna

2012.06.16. 15:12

Akiknek a tudása jövőbe mutat

Debrecen - Legyenek büszkék arra, hogy az oklevelüket és a mögötte rejlő piacképes tudást egy olyan felsőoktatási intézményben szerezték meg, mely egyike Magyarország öt kutatóegyetemének, az országban a legszélesebb képzési spektrumot kínálja több mint 31 ezer hallgató számára.

Debrecen - Legyenek büszkék arra, hogy az oklevelüket és a mögötte rejlő piacképes tudást egy olyan felsőoktatási intézményben szerezték meg, mely egyike Magyarország öt kutatóegyetemének, az országban a legszélesebb képzési spektrumot kínálja több mint 31 ezer hallgató számára.Oktatóink nap mint nap azon munkálkodnak, hogy az elitegyetemi ranghoz méltó képzést nyújtsunk mindazoknak, akik a Debreceni Egyetemet választják tanulásuk színteréül. Törekszünk arra, hogy a nálunk végzettek felkészülten, versenyképes diplomával lépjenek ki a regionális, az országos vagy akár a nemzetközi munkaerőpiacra - ezekkel a szavakkal köszöntötte Dr. Csernoch László dékán az Általános Orvostudományi Kar osztott képzésein oklevelet kapó végzősöket szombaton, a Debreceni Egyetem központi épületének díszudvarán.

Tanulás az élet

Mint fogalmazott, a molekuláris biológia, a táplálkozástudomány, valamint az orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztika a leggyorsabban fejlődő tudományterületek közé tartoznak, ezért nagyon fontos, hogy az egyetemi évek alatt megszerzett alapokra a későbbiekben rá lehessen építeni az élethosszig tartó tanulást. Ez utóbbira azonban nemcsak az orvosoknak van szükségük, hanem a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar frissen végzett hallgatóinak is, akik ugyancsak szombaton vehetik át okleveleiket. Vasárnap pedig a Zeneművészeti Kar Liszt-termében folytatódik a diplomaosztók sora.

Családbarát egyetemként a hagyományoknak megfelelően idén is babaszoba várta a legkisebbeket a diplomaosztók ideje alatt. A három évesnél idősebb kicsikre a gyermeknevelési kar hallgatói felügyeltek, az ennél kisebbek pedig a szüleikkel együtt múlathatták az időt a babaszobában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!