HAON Sziréna

2012.06.12. 07:09

Jegyzet: MÁV-gate

<em>Ma van a Watergate-botrány kirobbanásának 40. évfordulója. Nem ezért, de a neves jubileumhoz illeszkedően most került ki az internetre a fejlesztési minisztérium, az állami vasúttársaság, illetve a VDSZSZ vasutas szakszervezet képviselőinek egyeztetésén titokban készült felvétel. </em><strong>Szőke Tímea jegyzete.</strong>

Ma van a Watergate-botrány kirobbanásának 40. évfordulója. Nem ezért, de a neves jubileumhoz illeszkedően most került ki az internetre a fejlesztési minisztérium, az állami vasúttársaság, illetve a VDSZSZ vasutas szakszervezet képviselőinek egyeztetésén titokban készült felvétel. Szőke Tímea jegyzete.

Attól eltekintve is, hogy a minisztériumi közlekedési szakértő magánvéleményt mond vagy nem, sok érdekesség hallható a húszpercnyi videón. Szó esik korrupcióról, kozmetikázott adatokról, kihasználatlan vonalakról, nem megfelelő helyen végzett pályafelújításról. A szereplők érezhetően nyíltan és egyenesen beszélnek, dühíti őket az a sok töketlenség és visszásság, amit a MÁV háza táján tapasztalnak.

Attól tartok, nagyjából így zajlik a zártkörű szakmai egyeztetések többsége, kettő, tíz vagy ki tudja, hány éve. Négy(nx2)szemközt beszélnek arról, ami van, kifele meg ott a párhuzamos valóság annyiról, amennyit el lehet mondani anyagi, egzisztenciális és egyéb sérelmek nélkül. Így éldegélünk, semmi se változik (ja, de igen, rossz irányba).

Magyaros a minisztérium reakciója is: csúnya dolog volt közzétenni a felvételt. És hétfőn elbocsátották állásából a szakértőt, mert ez nem egy következmények nélküli ország...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!