2012.07.07. 19:38
Híresen finom a bárándi kenyér
Báránd - Közel 60 éve ugyanazon recept alapján készítik a település finom kenyerét, nem feledik a kenyérsütés régi fogásait, ezért fesztiválon népszerűsítik, sütőversennyel megtoldva.
Báránd - Közel 60 éve ugyanazon recept alapján készítik a település finom kenyerét, nem feledik a kenyérsütés régi fogásait, ezért fesztiválon népszerűsítik, sütőversennyel megtoldva.Az I. bárándi kenyérfesztiválon egyben Magyarország első négykemencés kör alakú kemencéjének átadására, valamint a Múltunk Háza megnyitójára várták a község és a környék érdeklődőit szombaton.
Az új kemence a falu közösségi rendezvényeit, valamint egyéni családi alkalmakat fog segíteni, míg a Múltunk Háza elnevezésű - régi plébánia - épület három évvel ezelőtt nyert uniós forrást a megújulásra - tájékoztatott Koroknai Béla szervező. A külső renoválást követőn szépen berendezték, néprajzi tárlat, falumúzeum kapott benne helyet.