HAON Sziréna

2012.07.14. 19:28

Szórakozni felelősen is lehet

Berettyóújfalu - Szélső érték néven természetbarát kulturális találkozónak ad otthont három napon keresztül  A Népligetben megrendezett találkozónak ugyanúgy célja a kortárs és hagyományőrző magyar kultúra különlegességeinek, sajátos értékeinek a bemutatása, mint a tehetségek felkarolása.

Berettyóújfalu - Szélső érték néven természetbarát kulturális találkozónak ad otthont három napon keresztül  A Népligetben megrendezett találkozónak ugyanúgy célja a kortárs és hagyományőrző magyar kultúra különlegességeinek, sajátos értékeinek a bemutatása, mint a tehetségek felkarolása. A szervezők arra vállalkoztak, hogy bebizonyítsák; igenis lehetséges egymás elfogadása a béke, az együttélés hirdetése a közösségi élmények építő erejével.

Nem egyszerű úgy szórakozási lehetőséget teremteni bármely korosztály számára, hogy a természeti értékek védelmével összhangban álljanak a különböző kulturális, sport és környezetvédelmi programok, de Bihar fővárosában ezen a hétvégén ez sikerült. Valamennyi résztvevő megtapasztalhatta, hogy szórakozni felelősséggel, mértékkel is lehet, és talán így jó igazán.

Szombaton délelőtt főzőverseny, kézműves foglalkozások, csónakázási lehetőség, környezet- és természetvédő programok adtak elfoglaltságot a látogatóknak, nap közben némi ügyességi verseny is belefért az időbe, este pedig természetesen a koncerteké volt a főszerep a nagyszínpadon. Vasárnap még inkább a természetközeliség hatja majd át a programokat, hiszen a nap túrákkal indul a bihari térségben; lesz, aki gyalog, mások futva, megint mások kajak-kenuval kelnek útra, hogy megismerjék az országnak ezt a keleti szegletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!