HAON Sziréna

2012.08.25. 19:37

„Irodalmi” főzőverseny Mikepércsen

A Mikepércsi Nyári Fesztivál nyárbúcsúztató rendezvényeként magyar irodalmi főzőversenyt rendeztek szombaton a településen.

A Mikepércsi Nyári Fesztivál nyárbúcsúztató rendezvényeként magyar irodalmi főzőversenyt rendeztek szombaton a településen. Ahogyan azt a rendezvény elnevezése is sejteti, a magyar irodalom alakjainak nevéhez kötődő mesterfogások megalkotásában jeleskedhettek az induló csapatok. Az ételnek valamilyen módon kötődnie kellett a kiválasztott íróhoz költőhöz; lehetett a kedvenc eledele vagy akár az egyik művében leírt lakoma megjelenítése is.

Az étkek mellett azonban a szigorú ítészek figyelme kiterjedt például a csapatok öltözékére, a sátraik díszítettségére is, illetve arra, hogy ezek milyen módon illeszkednek az irodalmi szereplőhöz, annak korához. A zsűriben rendőrkapitány, színművész, állatorvos, alpolgármester és amatőr mesterszakács együtt kóstolgatta a finom falatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!