HAON Sziréna

2012.08.25. 19:11

Madarat gyűrűzni felelősség

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményszámba mehet kora reggel a hortobágyi pusztán részt venni egy madárgyűrűzési bemutatón.

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményszámba mehet kora reggel a hortobágyi pusztán részt venni egy madárgyűrűzési bemutatón. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálata ilyen élménytúrát szervezett szombat reggel az érdeklődőknek. A gyűrűzőállomáson kifeszített hálókba belerepült madarakat (főként énekes madarakat) a jelenlévők meggyűrűzték és a méreteiket is "levették". Így, ha legközelebb befognak egy ilyen kis állatot, pontosan nyomon tudják követni a szakemberek, hogy merre húzódik a vonulási útja, illetve, hogy hol tölti a telet - tudta meg a Napló Zalai Tamás természetvédelmi őrtől. A szakember hangsúlyozta, hogy madarat gyűrűzni nagy felelősség, ezért akárki nem, is végezheti ezt a tevékenységet. Vizsgát kell tenni belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!