HAON Sziréna

2012.08.05. 10:41

Olvasói levél: "Kutyafalkák tartják rettegésben a tócóskertet" Debrecenben

Tócóskert - A tócóskertben lakom, egy 2 és egy 4 éves kislányom van, akikkel naponta 1-2 alkalommal megyünk a környéken sétálni, biciklizni, de ez sajnos nem zavartalan. Rendszeresen találkozunk kutyasétáltatókkal, akik a szájkosarat csak hírből ismerik.

Tócóskert - A tócóskertben lakom, egy 2 és egy 4 éves kislányom van, akikkel naponta 1-2 alkalommal megyünk a környéken sétálni, biciklizni, de ez sajnos nem zavartalan. Rendszeresen találkozunk kutyasétáltatókkal, akik a szájkosarat csak hírből ismerik.Én személy szerint még csak egy kutyán láttam szájkosarat. Többször fordult elő, hogy a kutya fenyegető magatartást tanúsított, és eddig csak a szerencsén múlott, hogy nem lett baj. Több olyan gazda van, aki még el is engedi a kutyáját, ez játszóterek mellet is rendszeresen előfordul. Néhány napja a két gyerek csak közvelen mellettem tudott jönni, mert legalább 5 kutya - köztük boxer, bull masztif - szaladgált körülöttük póráz és szájkosár nélkül a játszótértől 30 méterre. Néhány gazda rendszeres időközönként találkozik egymással, és amíg a kutyáik játszanak, ők egymással beszélgetnek, az állatokra alig odafigyelve.

Gyakorlatilag "kutyafalkák tartják rettegésben a tócóskertet", főleg a játszóterek környékét, mert ott vannak padok, hogy a gazdáik leülhessenek. A mai napon pedig egy nápolyi masztif (ami köztudottan harci kutya) mellett kellett óvatosan elsétálni a két gyerekkel, nehogy a kutya megkapja, akár csak játékból is. Ez azért is volt félelmet keltő, mert a kutyát egy kb. 10 éves kislány sétáltatta, és természetesen ezen a kutyán sem volt szájkosár.

Én személy szerint kutyabarát vagyok, de ez a felelőtlenség számomra felfoghatatlan. Ezzel az észrevétellel, problémával pedig nem vagyok egyedül, rengeteg szülő fel van háborodva, és ugyanez a véleménye. Az pedig csak a probléma velejárója, hogy éppeszű, felelős gondolkodású szülő a gyermekét nem engedi a fűre játszani, mivel ott minden négyzetcentiméter tele van kutyaürülékkel. A kérdés már csak az, hogy valaki tesz ez ellen valamit, vagy ez a panasz ismét csak süket fülekre talál. Ez esetben ha jól tudom a Közterület Felügyeletnek kellene fellépnie, de kissé már unalmas a tétlenségük. Ha ki is küldenek egy-két munkatársukat munkaidőben azzal nem sokat érünk, mert általában a kutyákat munkaidő után késő délután szokták sétáltatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!