HAON Sziréna

2012.09.16. 22:38

A Debreceni Református Hittudományi Egyetemen idén szeptemberben 209 elsőéves hallgató kezdi meg a tanulmányait

Debrecen - "Az első és az utolsó szó Istené. Ami e kettő közé szorul, az mindig az utolsó előtti, de az utolsó előttit senki nem mondja meg helyettünk" - fogalmazott az intézmény tanévnyitóján tartott istentiszteleten Dr. Bölcskei Gusztáv püspök.

Debrecen - "Az első és az utolsó szó Istené. Ami e kettő közé szorul, az mindig az utolsó előtti, de az utolsó előttit senki nem mondja meg helyettünk" - fogalmazott az intézmény tanévnyitóján tartott istentiszteleten Dr. Bölcskei Gusztáv püspök.A hittudományi egyetem kapcsán azt mondta, hogy "nem mi vagyunk a legerősebbek a felsőoktatási intézmények között, ebbe a versenybe nem tudunk beszállni. De Isten tudja ezt. Bár kevés erőd van, mégis megtartottad az én igémet - mondja. A igét megtartani pedig csak az tudja, aki odafigyel rá. Hordozni kell a teológiai örökségünket, és ehhez erő kell. De úgy kell hordozni, hogy közben átvállaljuk egymás terhét is" - tolmácsolta az üzenetet a püspök.

Múlt és jelen

Dr. Fekete Károly rektor arról beszélt, hogy száz éve lett egyetemi rangú a teológiai oktatás Debrecenben. Miután áttekintette e száz év legfontosabb történéseit, a ma gondjairól is beszélt. Például arról, hogy a minisztériumi elvonások miatt kénytelenek munkaköröket átcsoportosítani, a megbízási szerződéseket és az óraadói kört csökkenteni, a belső pályázatokat leállítani és általános vásárlási stopot elrendelni. Mint mondta, intézményükben idén 209 elsőéves kezdi meg a tanulmányait, velük együtt összesen 939 hallgatót számlál a hittudományi egyetem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!