HAON Sziréna

2012.09.17. 19:23

A Wermacht és a Vaffen SS katonái emlékére?

<div> <div>Hortobágy - Munkatársunk meglepetten állt hétfőn a tank-emlékmű mellett, amikor elovasta a talapzatán elhelyezett új tábla feliratát: „A Magyar Királyi Honvédség, a Wermacht és a Waffen SS hős katonáinak emlékére, akik életüket áldozták a vörös hódítók elleni küzdelemben 1944 októberében az alföldi péncéloscsatában”. Aláírás: Nemzeti Ellenállás.

Hortobágy - Munkatársunk meglepetten állt hétfőn a tank-emlékmű mellett, amikor elovasta a talapzatán elhelyezett új tábla feliratát: „A Magyar Királyi Honvédség, a Wermacht és a Waffen SS hős katonáinak emlékére, akik életüket áldozták a vörös hódítók elleni küzdelemben 1944 októberében az alföldi péncéloscsatában”. Aláírás: Nemzeti Ellenállás.Az 1978, május 9-én avatott eredeti tábla a fasizmus felett aratott győzelemre emlékeztetett. Értesüléseink szerint a táblacsere miatt Hortobágy polgármestere feljelentést tett, a rendőrség pedig – esti közlésük szerint – a helyszíni szemlét követően rongálás bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!