HAON Sziréna

2012.09.02. 13:26

Jóllakatták Dorogot slambuccal!

Hajdúdorog - Füstösen és fáradtan, ugyanakkor nevetésben és élményekben gazdag nappal köszönt el Hajdúdorog népe a 2012-es esztendei nyártól szeptember 1-jén, a ,,Hajdúdorogi Nyárbúcsúztató" V.

Hajdúdorog - Füstösen és fáradtan, ugyanakkor nevetésben és élményekben gazdag nappal köszönt el Hajdúdorog népe a 2012-es esztendei nyártól szeptember 1-jén, a ,,Hajdúdorogi Nyárbúcsúztató" V. Hagyományőrző Slambucfőző Verseny rendezvény keretén belül. A Strandfürdő területét már kora délután birtokba vették a szabadtéri főzés szerelmesei, akik a legjobb szakácsnak járó elismerő címért csapatonként két-három bográccsal is neveztek a nemes megmérettetésre. A megjelenteket Csige Tamás polgármester úr köszöntötte, kifejezve örömét, amiért egyre többen, immár nemcsak a civil szervezetek és baráti társaságok, hanem családok, cégek és az elszármazottaink közül is sokan szakítanak időt arra, hogy az év talán utolsó napsütéses délutánját egy közös főzéssel töltsék el az összetartás és a kulturált szórakozás jegyében.

A nagyszínpadon a hajdúböszörményi Bartók Béla Zeneiskola ütősegyüttese, valamint a nótás gasztrohumor jeles képviseletében az Éneklő Szakácsok parádéztak. A parkett kopásáról és a közönség ovációjáról a Hajdúnánási Gimnasztráda tánccsoportja, Kamekazee Dance Club villámlábú legényei, valamint a Csillag Születik felfedezettje, Appril Project táncegyüttes gondoskodott. Énekes produkciókkal készült két helyi hajadon, Kalapos Anita és Stefán Ágnes, majd feltűntek a nap igazi sztárvendégei, a méltán híres és elismert Soltész Rezső, valamint az X-Faktorban is bizonyított Kocsis Tibor, aki e napon ünnepelte születésnapját, melyre a dorogi közönség és a szervezők sem felejtkeztek el emlékeztetni.

A minden korosztály igényeit kielégítő programkavalkád palettájáról természetesen nem hiányozhatott a tömegeket vonzó íjászati bemutató, melyre a Hajdúdorog Hagyományőrző Íjász Egyesület elnökének, Simon Györgynek jóvoltából nyílt lehetőség. A legkisebbeknek csúszda, vízi csúszda és Peti bohóc műsora köthette le a figyelmét, míg az állatbarátokat pónilovaglásra és simogatásra, valamint szekerezésre invitálták. Sor és váltóversenyekkel igyekeztek lekötni a fiatalok fölös energiáit, míg a rajzos kedvűek az aszfalton csillogtathatták meg kézügyességüket. A felnőtt látogatóknak kedveskedett portékájával az Illés Pincészet, aki a borbarátokat borkülönlegességek kóstolására csábította. A nap folyamán körünkben köszönthették Gúr Nándor országgyűlési képviselő urat is, aki a Kelet - Magyarország felzárkóztatásáról indított kerekasztal-beszélgetést az érdeklődőknek.

Ahogy az már lenni szokott, a vigasságról senki sem térhetett haza üres gyomorral, a közösségi sátorban minden kilátogató megízlelhette Fodor Antal hamisítatlan hajdúdorogi slambucát.

 

Mosolygó Marietta

www.hajdudorog.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!