HAON Sziréna

2012.09.11. 15:42

Korrupció miatt fogták el az áramszolgálató munkatársait

Debrecen - Szervezett akció keretében, tettenéréssel leplezték le a rendőrök egy áramszolgáltató cég területi ellenőrzési koordinátorát szeptember 7-én – közölte kedden Kelemen Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Debrecen - Szervezett akció keretében, tettenéréssel leplezték le a rendőrök egy áramszolgáltató cég területi ellenőrzési koordinátorát szeptember 7-én – közölte kedden Kelemen Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Beszámolója szerint a 35 éves debreceni férfi éppen százezer forintot vett át egy magánszemélytől, az első részletét annak a 400 ezer forintnak, melyet azért kért, hogy ő és társa elintézzék: ne kelljen befizetnie azt a kétmilliós kötbért, amelyet egy korábbi ellenőrzés alkalmával szabtak ki rá. A kihallgatások, házkutatások során feltárt adatok és beszerzett bizonyítékok alapján összesen három személyt hallgattak ki gyanúsítottként. Az ellenőrzési koordinátort és felettesét, egy 34 éves nagyhegyesi férfit bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja a nyomozóhatóság. A bűncselekményért, akár tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatók. A két férfi azóta előzetes letartóztatásban van, harmadik társuk szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!