HAON Sziréna

2012.09.01. 18:50

Vízimentést oktat a DEKOM Tiszafüreden

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma Különleges Orvos- és Mentőcsoportja szombaton és vasárnap orvostanhallgatókat, a megyei rendőr-főkapitányság szakembereit és leendő önkénteseket képez ki a vízimentés alapjaira Tiszafüreden.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma Különleges Orvos- és Mentőcsoportja szombaton és vasárnap orvostanhallgatókat, a megyei rendőr-főkapitányság szakembereit és leendő önkénteseket képez ki a vízimentés alapjaira Tiszafüreden. Ellenőrzött körülmények között az oktatáson részt vevők elsajátítják a vízből történő kimentés, a víz és vízpartok veszélyeinek elhárítását, valamint az elsősegélynyújtás alapjait (mentőhívás-segélykérés, vérzéscsillapítás, alapszintű újraélesztés). Emellett gyakorolják az árvízi védekezési feladatok kitelepítési és mentési technikáit, valamint kutyák bevonását a mentési-keresési feladatokba. Az oktatás során megismerik a hazai karitatív munka fontosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!