HAON Sziréna

2013.02.19. 10:14

Bombariadó volt az egyik presszóban

Debrecen - Hétfőn este, egészen pontosan 23:17 órakor ismeretlen férfi tett bejelentést a rendőrség 107-es segélyhívójára a Honvéd utcai nyilvános telefonállomásról, hogy az Ibolya presszóban 23:30 órakor bomba fog robbanni!, majd bontotta a vonalat - adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Debrecen - Hétfőn este, egészen pontosan 23:17 órakor ismeretlen férfi tett bejelentést a rendőrség 107-es segélyhívójára a Honvéd utcai nyilvános telefonállomásról, hogy az Ibolya presszóban 23:30 órakor bomba fog robbanni!, majd bontotta a vonalat - adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. A szórakozóhely kiürítésre került, ahol a fenti időpontban kb. 150 fő tartózkodott. Az épület átvizsgálása megtörtént, ahol a bombakutató járőrök robbanóanyagot, robbanószert nem találtak, így az utcára kiterelteket 0:00 óra körül az épületbe visszaengedték.

A nyilvános fülkénél helyszíni szemlét hajtottak végre, azonban a telefonáló felkutatása nem járt eredménnyel. A Debreceni Rendőrkapitányság ismeretlen elkövető ellen közveszéllyel fenyegetés vétség miatt indított büntetőeljárást.


Lejárt a vízuma

Az ártándi közúti átkelőhelyen Romániába akart áthaladni egy Mercedes gépkocsi 2013. február 18-án 11:25 órakor, melynek 23 éves női moldáv állampolgárságú utasa ellenőrzése során megállapítást nyert, hogy a részére a lengyel hatóság által kiadott tartózkodási vízum érvényességi ideje 2013.01.31-én lejárt. Tekintettel arra, hogy nevezett nem rendelkezett tartózkodásának jogszerűségét igazoló okmánnyal, magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta igazolni, így előállításra került, majd a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársa átadta a Bevándorlási Állampolgársági Hivatal Debreceni Befogadó Állomásának.


Szabadságukban korlátozva

A Debreceni Rendőrkapitányság csalás bűntette és egyéb bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe egy 24 éves debreceni férfit. A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 20 éves nyírábrányi férfit. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt vett őrizetbe egy 22 éves férfit. A Debreceni Rendőrkapitányság bolti lopás miatt vett szabálysértési őrizetbe egy 18 éves és egy 24 éves debreceni férfit.


Biztonsági intézkedés

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Derecskei Rendőrőrsének járőrei az Ady Endre utcán a földön fekve egy ittas állapotban lévő 29 éves férfit találtak. A hideg időjárásra tekintettel nevezettet lakására szállították, ahol hozzátartozójának átadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!