HAON Sziréna

2013.04.23. 16:23

Halálos munkabaleset

Görbeháza - Belehalt fejsérülésébe az a férfi, aki hat méterről zuhant le egy görbeházi építkezésen hétfőn - mondta el lapunknak Dr. Pápai György regionális orvosigazgató.

Görbeháza - Belehalt fejsérülésébe az a férfi, aki hat méterről zuhant le egy görbeházi építkezésen hétfőn - mondta el lapunknak Dr. Pápai György regionális orvosigazgató. Az ötven év körüli művezető egy palatetőn állva dolgozott, amikor az eset történt. A helyi olvasóink szerint állványok és pallók is voltak a helyszínen, illetve védőfelszerelés is rendelkezésre állt, ám azokat a balesetkor nem viselte a középkorú munkás.

Bűncselekmény – foglalkoztatás körében elkövetett gondatlanság – gyanúja nem merült fel az elsődleges helyszíni szemlén, így az eljárást közigazgatási keretek között folytatják le az érintett hatóságok, amelyek a jogszabályban foglaltak szerint nem szolgálhattak bővebb információval a vizsgálatok végéig.

Hajdú-Bihar megyében nem gyakori a halálos kimenetelű munkabaleset, tavaly mindössze kettő történt. Munkavégzés közben összesen 614-en sérültek meg 2012-ben.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!