Bulvár-celeb

2021.04.20. 06:25

Könnyfakasztó történet került elő Törőcsik Mari múltjából

Egy Enikő nevű hölgy arról számolt be, hogy az édesanyja jól ismerte a 85 éves korában elhunyt Törőcsik Marit.

Budapest, 2016. április 6. Törõcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Mûvésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színmûvésznõ, érdemes és kiváló mûvész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban a február 25-én elhunyt Psota Irén, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színmûvésznõ, érdemes és kiváló mûvész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szerepeit idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA / Zih Zsolt

Fotó: Zih Zsolt

Megindító hozzászólásra bukkant a Ripost a Facebookon! Egy Enikő nevű hölgy arról számolt be, hogy az édesanyja jól ismerte a 85 éves korában elhunyt Törőcsik Marit. Egy kedves, könnyfakasztó történetet is elmesélt a múltból, ami szintén csak azt bizonyítja, hogy az április 16-án megboldogult legendás színésznő mindig is nagyon közvetlen volt.

Törőcsik Mari 2012-ben egy tévéműsorban
Fotó: MTVA / Zih Zsolt

„Édesanyámnak zárdatársa volt Egerben az angol kisasszonyoknál 1945–48 között. Tizenegy évvel ezelőtt, anyukám hetvenötödik születésnapján (véletlenek összjátéka: épp április 16-án) fellépett a művésznő egy talkshow-ban Miskolcon, Fodor János vendégeként. Az volt a szülinapi meglepi anyámnak, hogy Fodor felhívta Törőcsikhez a színpadra, és ott találkoztak jó hatvan évvel a zárda után. Egyszerűen frenetikusak voltak, megismerték egymást, és ott folytatták, ahol hatvan évvel azelőtt abbahagyták. Anyukám jelenleg kórházban van, ő is nagyon beteg. Nem mertük elmondani neki, mi történt” – utalt a nő Törőcsik Mari halálára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában