Nem semmi!

2022.05.01. 07:00

Elképesztő luxusra költi a család megtakarított pénzét az újdonsült apuka Rácz Jenő

Hazánk egyik legismertebb sztárséfének csuklóján olyan órák díszelegnek, melyek árából egy közepes méretű fővárosi lakás is kitelne.

Rácz Jenő messziről indult és még messzebbre jutott. A csepeli vendéglátó suliból 18 évesen vette nyakába a világot, és Angliából Dánián át eljutott Szingapúrig, majd rövid ideig ismét európai luxuséttermekben dolgozott, mígnem Shanghajban a Taian Table étterem konyhafőnöke lett - írja a Bors. 

A hely a vezetésével megkapta a Michelin-csillagot, amit a rá következő évben is sikerült megőriznie. Persze a magyar séf által bejárt út nem végig volt milliós órákkal kikövezve. Gyakorlatilag a semmiből teremtette meg a jólétét. Dániában munkásszálláson lakott, és gyalog járt, mivel buszjegyre sem volt pénze, miközben a világ egyik legjobb éttermében ingyen, vagyis tapasztalatszerzésért dolgozott. 

Így aki mindezt irigyelné tőle, annak azt lehet javasolni, csinálja bátran utána.

Elkötelezett gyűjtő

De hogy jönnek ide a luxusórák? Nos, úgy, hogy Rácz Jenő szenvedélyesen gyűjti a méregdrága órákat. Ebben pedig éppen olyan sikeresnek tűnik, mint a konyhaművészetben, hiszen a Beszéljünk órákról elnevezésű Tik Tok-oldal tanúsága szerint a hazai sztárvilágban az ő csuklóját ékíti a legdrágább időmérő eszköz. 

A Patek Philippe Nautilus fantázianéven futó órájának ára 60 millió forint. Persze nem nevezhetnénk szenvedélynek a sztárséf órák iránti vonzalmát, ha „csupán” ez az óra várná, hogy reggel felvegye, és elinduljon vele a budapesti éttermébe, vagy éppen egy forgatására. 

A gyűjtői dobozban helyet kapott még egy Rolex Cosmograph Daytona, amit 50 millió forintért vesztegetnek, és akad a gyűjteményben egy amolyan „szaladgálós” darab is, egy Rolex Submariner Kermit. Ezt már 8 millióért "utánunk hajítják" a szaküzletben.

@beszeljunkorakrol Válasz @szengyival3r részére #órák #karóra #magyar #fyp #patekphilippe #ráczjenőséf #luxusóra Előző: ➡️ @beszeljunkorakrol ♬ nuyury on sc - andrea <3

Csak őszintén

A Bors megkereste Rácz Jenőt, aki sok hazai hírességgel szemben szívesen mesélt a vagyonokat érő óráiról, hiszen – mint mondja – minden darabjáért kemény munkával dolgozott meg.

"Nem gazdasági megfontolásból, vagyis nem befektetési céllal vettem egyik órámat sem, és nem is értem azokat, akik ezért költenek egy-egy ritka és szép darabra. Én szenvedélyesen szeretem az órákat, a piaci értékük pedig másodlagos szempont számomra. Persze nem árt, ha az ember értéktartó, klasszikus darabokba szeret bele" – kezdte a Borsnak a Michelin-csillagos séf.

"Régebben a Rolex óra az üzletemberek és bankárok kiváltsága volt, de ma már egy középvezető pár év alatt össze tud rakni négy-ötmilliót, amennyibe egy «tisztességesebb» modell kerül – vélekedett Rácz Jenő, aki egy elérhető és egy kevésbé elérhető modellt is birtokol a gyártótól. "A Philipp Patek óra már egy másik lépték. Egy-egy kézzel készített modellre akár tízéves várólista is lehet, és egy éven át készül, ha fogadják a rendelést" – árulta el séf, aki szerint nem feltétlenül a drága órák birtoklása, inkább a megszerzésükig vezető út okozza az igazi örömöt.

Az utolsó fillérjét is beletette

Rácz Jenő gyűjtőszenvedélye, vagyis az órák iránt érzett csillapíthatatlan vonzalma egyszer átlépett egy lélektani határt, de a döntését végül máig sem bánta meg. "Egy ilyen óra bár valóban státusszimbólum, nem igazán a külvilágnak szól, hiszen míg egy luxusautót mindenki felismer, egy sokmilliós órát csak nagyon kevesen, és éppen ez a lényeg. Egy szakértő szemnek sokat elárul egy emberről az óra, amit visel. 

Egyébként a szenvedély komoly dolog, és akár veszélyes is lehet. 

Velem évekkel ezelőtt megesett, hogy szinte minden megtakarításomat beletettem egyetlen órába" – vallotta be Jenő, aki bár nagy becsben tartja az ékszernek is beillő óráit, mégsem kíméli őket különösképpen, vagyis az 50-60 milliós időmérőket hordja a konyhában és sportoláshoz is, mert úgy tartja, hogy az órák vannak érte és nem fordítva. 

Borítókép: Instagram

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában