Ország-világ

2020.11.03. 07:10

A bankok azoknak is segítenek, akik kiesnek a moratóriumból, de nem tudnak fizetni

Amennyiben a törlesztési moratóriumban lévő ügyfél egyik kedvezményezetti kategóriába sem fér bele, és 2021. január 1-jétől nem tud fizetni, akkor részt vehet a hitelt folyósító bank saját adósságrendező programjában.

A hiteltörlesztési moratórium 2021. június 30-ig való meghosszabbításának részleteiről szóló törvény megszületése után most az a következő kérdés, vajon mi lesz azokkal az ügyfelekkel, akik nem kapnak haladékot, ám nem biztos, hogy januártól el tudják kezdeni a törlesztést. A bankoknál rendszeresen, a moratóriumtól függetlenül használatos adósságrendezési módok megoldást jelenthetnek, míg az érvényes hitelszerződés felmondását a törvény ugyancsak a jövő év első felének végéig tiltja – írja a Magyar Nemzet.

Amennyiben a törlesztési moratóriumban lévő ügyfél egyik kedvezményezetti kategóriába sem fér bele, és 2021. január 1-jétől nem tud fizetni, akkor részt vehet a hitelt folyósító bank saját adósságrendező programjában – erre már a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbításának részleteit tartalmazó törvény elfogadásakor felhívta a figyelmet a lapnak adott interjúban a Magyar Bankszövetség elnöke. Mint Jelasity Radován elmondta, a bankok a közeljövőben minden érintett ügyfelet megkeresnek, és tájékoztatják őket arról, hogy az év végén lejár a hiteltörlesztési moratórium.

Azok számára, akiknél felmerül a fizetésképtelenség veszélye, a bankok igyekeznek majd – saját megoldás keretében – több lehetőséget felkínálni annak érdekében, hogy végül képesek legyenek törleszteni.

Egyetlen banknak és a felügyeletnek sem érdeke, hogy az adós szempontjából negatív következményekkel járjon bármely hitelügylet. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) még egy évvel a koronavírus-járvány kirobbanása előtt ajánlást adott ki a fogyasztókkal szembeni követeléskezelés kiemelt fontosságáról. Ezt idén áprilisban egy vezetői körlevéllel is megtámogatták, amelyben a hatóság felhívta a bankok figyelmét, hogy a járvány alatt szigorúbban monitoringozzák az ügyfeleiket, így időben észlelhetik az egyes ügyfelek helyzetében bekövetkezett negatív változásokat, és kialakíthatnak egyedi megoldásokat. Később, amikor a felügyelet szeptemberben bekérte a hitelintézetek adatait, már jól látszott, hogy az intézmények többsége átalakította a monitoring-folyamatait és azok rendszerét – hangsúlyozták a Magyar Nemzet kérdésére az MNB-nél. A végleges programok kidolgozása az utolsó negyedévben várható.

Arra vonatkozóan, hogy hány ügyfelet érinthet jövő januártól az egyéni adósságrendezés problémája, egyelőre csak becslések vannak. Elvileg valamennyi bank érintett lehet, kiemelten a nagyobb lakossági, illetve kis- és közepes vállalkozói ügyfélkörrel rendelkezők. A hitelintézetek már meglévő gyakorlata alapján különböző fizetéskönnyítési megoldások jöhetnek szóba. A leggyakrabban a futamidőt szokták meghosszabbítani vagy a lejáratig újabb türelmi időt engedélyeznek az adósnak. A bankok minden egyes esetben az ügyfélre szabott, kétoldalú megállapodást igyekeznek kötni.

Az ország két legnagyobb fiókhálózatú bankja közül a Takarékbank alapvetően az említett két megoldást favorizálja, hiszen mindkét félnek érdeke, hogy ha nem is az eredeti ütemterv szerint, de az adós vissza tudja fizetni a kölcsönt – jelezte a lap megkeresésére a hitelintézet, ahol azzal számolnak, hogy náluk csak kismértékben nő 2021 januárjától a nem teljesítő hitelek aránya. Főként azért, mert lakossági ügyfélkörükben felülreprezentált a stabil munkahelyen, valamint az olyan szakmákban dolgozó alkalmazotti kör, amelyet a válság hatása nem érintett érzékenyen. Ez utóbbi igaz a vállalati ügyfélkörre is.

Az ugyancsak kiterjedt országos fiókhálózattal rendelkező OTP-csoport jelezte, hogy náluk is vannak már jól bejáratott adósságrendező megoldások: az adós egyedi engedéllyel részletekben is visszafizetheti a hátralékot a havi törlesztőrészleten felül, szerződésmódosítás nélkül; vagy tőkésíthetik a tartozás összegét, ehhez viszont módosítani kell a szerződést. Az OTP-csoport szerint a moratórium meghosszabbításával kapcsolatban azonban további, pontosító részletszabályok megalkotására van szükség. Ezek megismeréséig a hitelintézet az érintett ügyfelek türelmét kéri.

Borítókép: Egy ügyfél tárgyal az ügyintézővel az MFB Pont közvetítői hálózat újonnan megnyitott fiókjában az MKB Bank Váci utcai székházában 2017. július 31-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában