Krimi

2023.07.04. 05:05

Felháborító: még tíz évet sem kaptak a borsodi gátőrt kivégző kegyetlen tinik

Az Ügyészség kiakadt: súlyosabb büntetést kértek arra a két fiatalra, akik brutális kegyetlenséggel végeztek egy idős gátőrrel Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében két évvel ezelőtt.

llusztráció

Forrás: boon.hu

2021 nyarán egy 14 és egy 16 éves fiú alkalmi munkákat végzett egy horgásztó mellett. Egy nap a tópart mellett dolgoztak, amikor a 77 éves gátőr megkérte őket arra, hogy segítsenek neki a feldarabolt fákat bepakolni az autójába. Miután végeztek a rakodással, az elkövetők abból a célból, hogy „kocsikázzanak egyet”, engedély nélkül beültek a sértett autójába, amivel nem messze, egy füves-bozótos területen elakadtak - írja a boon.hu.

A fiúk kiszállva az autóból hazaindultak, ekkor találkoztak a kocsiját kereső sértettel. A gátőr nem tudta beindítani a járművét, így visszament a tópartra, ahol 

 

közölte a fiatalkorúakkal, hogy az autója engedély nélküli használatáról beszámol a főnöküknek, illetve értesíteni fogja a rendőrséget. A fiúk ezen felháborodtak, majd mindketten elkezdték rugdosni és puszta kézzel, illetve fadarabokkal ütni a védtelen sértettet.

 

 Miután abbahagyták a férfi bántalmazását, az vérző fejjel megpróbált elmenekülni és segítséget kérni egy arra járó autóstól. Ezt a két fiú megakadályozta azzal, hogy az autótól elhúzták a sértettet azt állítva, hogy ittas és majd ők segítenek neki. 

 

Ekkor sem adták fel: az autós távozása után magukhoz vettek egy-egy fadarabot és addig ütötték az idős férfit, amíg az elhunyt. A fiatalkorú tettesek 

 

a holttestet a tó melletti erdős részre húzták, ahol faágakkal és levelekkel lefedték. Ezt követően hazamentek és a sértett autójának a kulcsát a hűtőszekrény fagyasztórészébe rejtették.

A vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerték. A vádlottakat a Miskolci Törvényszék társtettesként, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint kifosztás és jármű önkényes elvétele bűntettében találta bűnösnek, ezért 

a 14 éves elkövetőt 7 év 6 hónap, 16 éves társát pedig 9 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítélte.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség súlyosbításért fellebbez, a védelem szerint még ez az ítélet is túl szigorú.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában