Krimi

2023.11.15. 22:25

Egy üveg pezsgőért és egy táskáért raboltak ki egy idős férfit, brutálisan megverték

A Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe egy 19 és egy 15 éves fiút.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: ABUN5M

A nyomozás adatai szerint egy Csátalján élő, 78 éves osztrák férfi 2023. november 12-én éjszaka kutyaugatásra ébredt, majd amikor a bejárathoz tartott, a folyosón szembetalálta magát két hívatlan vendéggel – írja a police.hu.

Az egyik kamasz megfogta hátulról, a torkánál, a másik pedig a fejét kezdte ütlegelni. A bántalmazástól az idős a földre esett, a támadók pedig kihasználták a tehetetlenségét, és átkutatták a lakást. Végül egy pezsgővel és egy fekete táskával távoztak.

Miután a rablók elmentek, a sértett többször hívta a gondozóját, aki nem ébredt fel a telefonra. Csak később, hajnalban látta a hívásokat, ekkor azonban egyből ápoltjához sietett, sejtette, hogy baj történt. 

A lakásba lépve egy vészjósló vérfoltot látott, majd az idős férfit is megtalálta az ágyában, az arcán több sérüléssel. 

A gondozó rögtön hívta a mentőket és a rendőröket. A sérültet kórházba szállították, ahol később kiderült, hogy orrcsonttörést és koponyacsont alatti bevérzést szenvedett.

A nyomozók forró nyomon kezdték meg a támadók azonosítását, munkájukat egy szomszédos házra szerelt biztonsági kamera segítette. A beszerzett bizonyítékok azt mutatták, hogy az elkövetők átmásztak a kerítésen, és betörték az egyik ajtó üvegét, hogy bejussanak az ingatlanba. A rablókat a felvétel és a beszerzett információk alapján hamar azonosították, és másnap elfogták. A rendőrök őrizetbe vették a két csátaljai fiút, és kihallgatták a rablás miatt. Az eltulajdonított pezsgőt a nyomozók megtalálták, és visszaadták a sértettnek.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában