Krimi

2024.02.13. 06:30

Iskolát szeretett volna robbantani a budapesti diák, végül csak a tanárát nem engedte ki a teremből

A BRFK nyomoz a tanárát feltartóztató diák ügyében.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Veja

Túszejtés nem történt, de személyi szabadság megsértése miatt folyamatban van nyomozás az egyik XII. kerületi középiskolában történtek ügyében – írja az MTI a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján.

Csécsi Soma rendőr alezredes elmondta, február 1-jén az egyik diák megbeszélést kezdeményezett az osztályfőnökével az iskola tanári szobájában, ám a beszélgetés végén percekig nem engedte a pedagógust kimenni a helyiségből. 

A 19 éves fiatalt a helyszínről előállították és személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki 

– közölte a szóvivő.

Az eset részleteiről elmondta, a diák úgy gondolta, hogy az osztályfőnök rögzítette a mobiltelefonjával a beszélgetésüket, és attól félt, hogy a felvételt „fel fogják használni ellene”. Kérte a tanárt, mutassa meg neki a mobiltelefon tartalmát, és törölje a felvételt. A tanár erre nem volt hajlandó, ki akart menni a teremből, de a diák „ráfogott a kilincsre”. A mintegy 15 percen át tartó eset közben a diák más tanárt beengedett az irodába, ahol az iskola igazgatója és annak helyettese is jelen volt.

Illusztráció: Shutterstock

A diák a kihallgatásán elmondta, egy korábbi félreértést akart tisztázni, ezért akart beszélni a tanárral.

Hónapokkal korábban ugyanis egy óraközi szünetben az egyik osztálytársa azt kérdezte a fiútól, hogy mit tenne, ha lenne egy lőszere. Erre ő megnevezte az egyik osztálytársát, hogy őt lőné le. Arra a kérdésre pedig, hogy mit tenne, ha három lőszere lenne, két másik osztálytársat is megnevezett a diák, illetve azt is mondta, belelőne a radiátorba, „hogy felrobbanjon az egész iskola”.

A szóvivő hozzátette: a tanúként kihallgatott diákok, a beszélgetés fültanúi azt mondták, nem keltette bennük „fenyegetettség érzetét” társuk kijelentése.

A fiatalnál a nyomozók kutatást is tartottak, de lőfegyvert, lőszert nem találtak, azonban adathordozókat foglaltak le. Szakértők bevonásával jelenleg is vizsgálják, hogy más vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósulhatott-e – fűzte hozzá a szóvivő.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában