Energiafelhasználás

2024.02.14. 15:14

Támogatást keres energiahatékonyságának javításához?

Tarnavölgyi Gergely

Forrás: Illusztráció: Unsplash

A következő két évben az EENergy projekt 9 millió euró összköltséggel támogatja a kis- és középvállalkozásokat, hogy energiahatékonyságukat legalább 5 százalékkal javítsák, csökkentve ezzel általános energiaköltségeiket - a vállalkozások legfeljebb 10 ezer euró támogatásban részesülhetnek, 100 százalékos finanszírozással.

Az Enterprise Europe Network hálózat (melynek Nyíregyházán is van kirendeltsége) fenntarthatósági szolgáltatásaival együttműködő EENergy projekt nyitott minden olyan vállalkozás számára, mely legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkezik és az Európai Unió egységes piacán működik és ott rendelkezik székhellyel.

Érdeklődni a nyíregyházi székhelyű PRIMOM Alapítvány irodavezetőjénél, Mészáros Évánál lehet a 06-42/799-150-es vagy a 06-20/342-3442-es telefonszámokon lehet. 

Tudnivalók a pályázatról

Támogatható tevékenységek: beszerzés (berendezések és technológiák, melyek csökkentik az energiafelhasználást), tanácsadás (fejlesztések, autidok végrehajtásával kapcsolatos konzultáció), képzés (munkavállalók képzése, továbbképzése az energiahatékonyság területén). Egy pályázatban akár többféle címre is igényelhető támogatás a maximális összeg erejéig. A teljes pályázati felhívást itt olvasható: https://eenergy.grantplatform.com

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!