Hosszabb nyitvatartás

2023.07.10. 15:02

Már több mint 170 ezer látogató nézte meg a Szépművészeti Múzeum Csontváry-kiállítását

A vasárnapig látható tárlat a nagy érdeklődésre való tekintettel már hétfőnként is nyitva áll a látogatók előtt, az utolsó hétvégén pedig a hosszabbított nyitvatartásnak köszönhetően egy órával korábban, 9 órakor nyitja meg a kapuit az intézmény, és este 9 órakor zár a népszerű tárlat.

MW

Érdeklõdõ a Magányos cédrus címû festmény elõtt a Csontváry170 kiállítás megnyitóján a Szépmûvészeti Múzeumban 2023. április 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Már több mint százhetvenezren voltak kíváncsiak a Szépművészeti Múzeum Csontváry-kiállításra, így a tárlat az intézmény történetének tíz leglátogatottabb kiállítása közé került - olvasható a múzeum hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a vasárnapig látható tárlat a nagy érdeklődésre való tekintettel már hétfőnként is nyitva áll a látogatók előtt, az utolsó hétvégén pedig a hosszabbított nyitvatartásnak köszönhetően egy órával korábban, 9 órakor nyitja meg a kapuit az intézmény, és este 9 órakor zár a népszerű tárlat.

A közleményben felidézik, hogy közös kiállítással ünnepli a 170 éve született Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) festőművészt a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum.

A festőgéniusz életművének legjelentősebb műveit őrző két közgyűjtemény anyagából összeállított tárlat a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek részeként nyílt meg a Szépművészeti Múzeumban. A negyvenöt művet felvonultató kiállítás tisztelgés a magyar festészettörténet egyik legeredetibb és legismertebb alkotója előtt - írják.

A két intézmény egyesített gyűjteményének köszönhetően a kiállításon együtt látható Csontváry híres Önarcképe és Magányos cédrusa, a nagyméretű Taorminai görög színház romjai és a Nagy Tarpatak a Tátrában című festménye, valamint a Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban és a Jajcei vízesés című alkotásai is - olvasható a közleményben.

A negyvenöt művet - köztük a csaknem harminc négyzetméteres Baalbeket és a többi óriásfestményt - bemutató kiállítás teljes képet nyújt Csontváry Kosztka Tivadar fő témáiról, motívumairól és életéről - áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában