Hat évre eltiltották

2023.04.26. 12:08

Lefejelte a játékvezetőt a Ferencváros egykori játékosa

Lefejelte és ököllel is megütötte a játékvezetőt a BKV Előre labdarúgója a Kisvárda II. elleni vasárnapi meccs lefújása után, amiért szerinte a bíró téves döntéseket hozott a találkozón. Busai Attilát, a Ferencváros egykori játékosát hat évre tiltották el.

Busai Attila

Fotó: Dömötör Csaba

Újabb botrányba keveredett a Ferencváros egykori játékosa, Busai Attila, akit a mérkőzés 75. percében kiállítottak, majd a lefújást követően rátámadott Büki Gábor játékvezetőre. Hozzátartozik a történtekhez, hogy az eset után nem sokkal azonban a 34 éves labdarúgó bement a játékvezetői öltözőbe, és elnézést kért Bükitől – tudta meg a Mandiner

Tettéért az MLSZ hat évre minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta Busait, így a most 34 éves játékos legközelebb 40 évesen léphet pályára – adta hírül a szoljon.hu.

„Busai Attila a BKV Előre–Kisvárda II mérkőzés 75. percben történt kiállítását követően a pályán, majd a mérkőzés lefújása után a pályán és az öltöző felé vezető úton is rátámadt a mérkőzés játékvezetőjére, akit lefejelt és ököllel is megütött. A játékvezető utóbbi támadásnál elesett, a lábát és a csípőjét is megütötte. A labdarúgó több kirívó fegyelmi vétséget is elkövetett, valamint tettlegességével veszélyeztette a játékvezető testi épségét. Ez a magatartás összeegyeztethetetlen a labdarúgás alapelveivel, valamint az emberi viselkedés alapvető normáival. A FEB ezért olyan büntetést szabott ki, amely kétszeresen meghaladja a Fegyelmi Szabályzat vonatkozó pontjában rögzített tételkeret felső határát” – áll az MLSZ hivatalos honlapján a fegyelmi bizottság ítélete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában