Magyar foci

2023.07.28. 22:16

Döntetlennel zárult az NB I nyitómérkőzése (videó)

Döntetlennel indult a labdarúgó OTP Bank Liga 2023/24-es szezonja: az első forduló pénteki nyitómérkőzésén az újonc MTK Budapest 1-1-et játszott a vendég Pakssal.

MW

Bobál Dávid, az MTK játékosa (b) és a paksi Kinyik Ákos a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott MTK Budapest - Paksi FC mérkőzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. július 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

A mérkőzés elején a vendégek voltak kezdeményezőbbek, de helyzetig nem jutottak, csupán a hazai kapus néhány megmozdulása okozott némi izgalmat. Az első komoly lehetősége az MTK-nak volt, amely egy szöglet után Zsóri fejesével majdnem bevette a paksi kaput, de a gólvonalról tisztáztak a védők. A szünet előtti percekben is a fővárosi együttes volt aktívabb, de a nyáron igazolt Szappanos megóvta kapuját a góltól.

PAPP Kristóf
Kata Mihály, az MTK játékosa (b) és a paksi Papp Kristóf a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott MTK Budapest - Paksi FC mérkőzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. július 28-án
Fotó: Lakatos Péter / Forrás: MTI

A második játékrész elején azonban már a válogatott kapus sem tudott segíteni, így Bobál nagyszerű kiugratása után az idény első gólját Németh Krisztián lőtte. A kék-fehérek az előny birtokában kontrollálták a meccset, a Paks pedig nem találta a ritmust, egy szöglet után mégis egyenlíteni tudott Böde révén. 

Lendületben maradtak a zöld-fehérek, ennek ellenére a legnagyobb helyzetet az élvonalba visszatérő rivális hagyta ki: Zsóri lövését Vas a gólvonalról vágta ki. A hajrában mindkét csapat próbálkozott, de a kapuk nem forogtak komoly veszélyben, így pontosztozkodással zárult az idény első összecsapása.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

MTK Budapest-Paksi FC 1-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Farkas

gólszerzők: Németh K. (50.), illetve Böde (66.)

sárga lap: Kata (38.), Bobál D. (43.), Hej (75.), illetve Papp (2.), Bőle (69.), Vas (77.)

MTK Budapest:

Demjén - Hej, Bobál D., Antonov, Kádár - Kata, Thian Khaly, Bognár (Horváth A., 74.) - Zsóri (Stieber, 74.), Németh K. (Molnár R., 85.), Kovács M. (Végh, 91.)

Paksi FC:

Szappanos - Kinyik, Hegedűs, Kovács K. (Mezei, 56.), Osváth - Windecker, Papp (Bőle, 68.), Szabó B. (Haraszti, 68.), Vas - Könyves (Böde, 56.), Hahn (Balogh B., 76.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában