Mátészalka

2019.07.30. 18:35

A betegbiztonságról szakértőkkel Szalkán is

Három egészségügyi témában három kisfilm és három beszélgetés is várja az érdeklődőket.

Betegbiztonság – Te is tehetsz érte! címmel országos lakossági kampány indult a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja közreműködésével, amelyben 20 településen a szakértők oktatófilmek segítségével hívják fel a figyelmet arra, mit tudnak tenni maguk a betegek és hozzátartozóik a betegbiztonsági kockázatok csökkentéséért. Az egészségügyi ellátás egész rendszerének minőségi javulásához járulhat hozzá, ha a betegbiztonságot több oldalról és valamennyi szereplőjének részvételével vizsgálják.

Kockázatok és veszélyek

A kórházakban és a járóbeteg-szakrendelőkben számos kockázat és veszély rejlik a gyógyító folyamatokban mind a betegek, mind az ellátók számára. Túlzott antibiotikumfogyasztás és krónikus gyógyszerszedés, az internetről szerzett információk veszélyei, az orvos-beteg együttműködés fontossága a krónikus betegség terápiájában – ezeket a témákat is érinti az országos kampány, s ezekről az életben nagyon gyakran előforduló esetekről tekinthetnek meg kisfilmeket az érdeklődők. A vetítéseket követően szakértő segít a film értelmezésében, és válaszol a felmerülő kérdésekre.

Csütörtök délelőtt kezdődik

A kampány augusztus elsején Mátészalkára érkezik, délelőtt fél 10-től 13 óráig a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház ad otthont az ingyenes rendezvénynek, melyben a helyi egészségfejlesztési iroda közreműködésével térítésmentes szűrések (vércukorszint-, vérnyomásmérés, vérzsír-, testösszetétel-mérés és látásvizsgálat), valamint tájékoztató füzetek is várják mindazokat, akik szeretnének tenni saját maguk és családtagjaik egészségéért.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában