mozdulj, mozdulj

2019.10.09. 08:40

Katus-edzés és izomláz

A sztáredző újra megmozgatta a nyíregyháziakat a Continental Arénában.

A Mozdulj, Nyíregyháza! programra várták a sportolni vágyókat hétfőn, a Fitt szüretre, ahol egy félórás ­gymstick-bemelegítés után Katus Attila hatvanperces alakformáló edzése izzasztotta meg a résztvevőket.

Megszeretni a mozgást

– A Best Body egy olyan program, melyet már az edzői karrierem eleje óta csiszolgatok – árulta el lapunknak Katus Attila. – Egy olyan órát állítottam össze, amely szépen átmozgatja a résztvevőket és formálja az alakot, illetve a keringési rendszerre jótékony kardioelemeket is tartalmaz.

Fotó: Sipeki Péter

Természetesen az edzések szerves részeként a bemelegítés és a nyújtás sem maradhat el, a mostani foglalkozásnak olyan mozgáskoordinációs követelményei vannak, amelyeket bárki könnyedén teljesíthet, de azért mégis igénybe veszi az ember szervezetét, és az izomláz is garantált!

Barátságokat is köthetnek

Az edző hozzátette: az utóbbi években egyre többet jár a megyeszékhelyre, és minden alkalommal több százan várják a közös tréning helyszínén.

– Az ilyen rendezvényeken könnyű megszerettetni az emberekkel a mozgást, hiszen akik itt összeismerkednek, akár barátságokat is köthetnek, később pedig egymást motiválják – mondta el Katus Attila.

– A sportcsarnokok nem csak arra szolgálnak, hogy a lelátóról nézzük, ahogy húsz ember sportol. Arra is használnunk kell, hogy mi magunk jöjjünk mozogni a küzdőtérre! Ezek a programok nagyon közel állnak a szí­vemhez, és szeretném, ha minden városban így működnének! A tréner szerint az emberek szeretnek mozogni, hamar megtapasztalhatják a pozitív hatásokat úgy, mint a jókedvet és a fiatalos életérzést.

NA

Ezek is érdekelhetik