horgász-vadász

2020.02.20. 11:44

Hova, hova? Hát FeHoVa!

Sok baráttal találkozott, sok új ismerőst szerzett a kiállításon Vári István.

Vári István és Lipp Adrienn közös standon

Fotó: KM-ARCHÍVUM

Az elmúlt héten a Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállításról (FeHoVa) szóló cikkünkben írtunk arról, hogy megyénkből is lesznek érdeklődők a rendezvényen. A Hunor Safari Magazin jóvoltából Vári István, a Daróci Vadásztársaság tagja a rendezvény látogatóinak megmutathatta és dedikálhatta azt a három könyvet, amiket az elmúlt évtizedek vadászkalandjaiból állított össze.

Jövőre a negyedik könyvvel

– Sajnos, a többi napon nem lehettem ott, viszont a könyveim továbbra is várták az érdeklődőket – mondta el érdeklődésünkre Vári István. Nagyon jól éreztem magam a kiállításon. Egyrészt azért, számos új ismerősre tettem szert, másrészt pedig azért, mert sok régi jó baráttal, vadászíró ismerőssel találkoztam.

A standom például Lipp Adrienn, a Diana nyeregben című könyv szerzője mellett volt. Ha lesz erőm és egészségem, akkor jövőre is szeretnék ott lenni, ugyanis akkor tartjuk az 50 éves jubileumi vadászati világkiállítást. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Magyar Vadászati Védegylet elnöke beszédében kiemelte, a kormány megteremti azt a forrást, ami a kiállítás nagyszabású rendezéséhez kell.

Kiemelte azt is, hogy a világkiállítás turisztikailag és nemzetgazdaságilag is eredményes befektetés lesz. Bízom abban, hogy addigra elkészül a negyedik könyvem is, ami egyaránt fog szólni horgászélményekről és vadászkalandokról is.

– Nagy öröm volt az is a számomra, hogy az új lakóhelyemen, a Fényeslitkén élő horgászoknak és vadászoknak Mártha Mihály Tibor polgármester ötlete alapján az önkormányzat megszervezte a budapesti kiállítás közös meglátogatását. A társaim nevében az újságon keresztül is köszönöm ezt a nem mindennapi lehetőséget.

Ötven vadász +2

– A FeHoVán nagyon tetszettek a trófeák. Megcsodáltam dr. Ádámfi Tamás trófeáit is, őt korábban nem ismertem. El lehet képzelni a meglepetést, amikor a könyvesstandomnál megállt egy érdeklődő, s bemutatkozott: dr. Ádámfi Tamás. A kiállításon bemutatták a Kárpát-medencei vadászírók történeteiből összeválogatott kötetet, a címe: Ötven vadász +2. Nagy megtiszteltetés, hogy egy írással én is szerepelek az antológiában.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában