pe

2020.05.09. 17:37

Kiszámíthatatlan, ezért nagy kihívás a holtág

Az egyik kedvenc horgászvize a Fehérgyarmaton élő Szabó Gergőnek a Holt-Szamos.

Fotó: Győri Norbert

A holtág igazi horgászparadicsom a nem mindennapi hosszúságával. – Több kedvenc helyem is van a holtágnál, azokat szoktam váltogatni Tunyogmatolcs és Győrtelek között – mondta el érdeklődésünkre szerda délelőtt a fiatal horgász, akit éppen készülődés közben zavartunk meg, ugyanis többnapos horgászatra készült a Holt-Szamoshoz.

Egyéni rekordokat szeretne

– A szereléket csónakkal szoktam behúzni, utána a partról horgászom. Ha a kapás után sikerült megakasztanom a halat, azonnal csónakba ülök, s úgy próbálom megfogni, ugyanis sok az akadó, sok a bedőlt fa, így nagy kihívást jelent a hal megfogása.

Egyébként minden megfogott halat visszaengedek, cukkolnak is emiatt az ismerőseim.

– Rapszodikus víz a Holt-Szamos, kiszámíthatatlan, nagy kihívást jelent a horgász számára, ezért szeretem. Nem lehet tudni előre, hogy mit fogok és mennyit fogok. Van, hogy több nap is eltelik kapás nélkül, aztán meg előfordul, hogy mindennap van zsákmány. Főleg tig­rismogyoróval horgászom.

– Más vizeken fogtam már 18 kilogrammos pontyot és 20 kilogrammos amurt is, ezt a két egyéni rekordomat szeretném majd egyszer túlszárnyalni a Holt-Szamosban megfogott halakkal – tette hozzá befejezésül Szabó Gergő.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában