Mentor Alapítvány

2020.08.26. 09:42

Szép emlékekkel tértek haza a sérült fiatalok

A Mentor Alapítvány a járványelőírásokat betartva megrendezte második nyári táborát is a Zempléni-hegységben.

Nem hagyták ki a strandolást sem

Forrás: VINCZE ANDRÁS ARCHÍVUMA

A nyaralás hét napján sérült, foglalkoztatott emberek pihenhettek a csodálatos környezetben lévő hercegkúti táborban.

Busszal, vonattal, gyalog

A programban részt vettek hallás-, látás-, mozgás- és halmozottan sérült fiatalok, akik voltak Sárospatakon a Rákóczi-várban, valamint nagy élmény volt számukra a Bodrog szelíd hullámain a sétahajózás. Nem hagyták ki a strandolási lehetőséget sem. Megtekintették Füzérradványban a Károlyi-kastély csodálatos parkját. Ellátogattak Pálházára a középkori vízimalomba és sütőházba, ahol ehettek kemencében sült kenyérlángost is.

– Élvezték a táborozók a kisvonatozást Pálházától Rostallóig. Egy rövidebb gyalogtúrán is részt vettek a fiatalok. Igaz, így is alaposan elfáradtak, de a táj miatt megérte. Nagyszerű érzés segíteni a sérült fiataloknak. A támogatók segítségével közel 15 éve ingyen tudjuk táboroztatni a sérült, megváltozott munkaképességű fiatalokat. Az idei turnust támogatta a Magyar Földgázkereskedő Zrt., a Szerencsejáték Ser­vice Nonprofit Kft., a Mavir Zrt., a Ford-Vagép Zrt. és a MARSO Kft. – ­tájékoztatta szerkesztőségünket Ágoston László, a Mentor Alapítvány alapítója.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában