Nyíregyháza

2020.08.13. 20:00

Takács Nóra tudja, ki hogyan lehet jó nő

Több százezer követőjének ad szépségápolási tanácsokat nap mint nap Takács Nóra.

Takács Nóra

Fotó: Pusztai Sándor

– Annak idején meg sem fordult a fejemben, hogy ne induljak útnak a nagyvilágba, de nem biztos, hogy ezt ma is meg merném tenni – mondta a modellkarrierje kezdetéről kedden a Bencs-villában Takács Nóra műsorvezető-szépségszakértő, aki a Női szalon vendége volt, és akivel dr. Körtvélyfáy Eszter beszélgetett.

Nóra dolgozott Párizsban, Milánóban, Madridban, Isztambulban és Szöulban, a modellkedést öt év után hagyta abba. Azt mondja, már gyerekként is imádta a kamerát, és akkor is pózolt, ha nem őt vették – a rokonai gyakran mondogatták is a szüleinek, hogy biztosan tévés lesz belőle. És az lett.

Alázat, fegyelem

– A szüleim szabad szellemben neveltek, és bíztak bennem, így elengedtek a nagyvilágba. Nem beszéltünk mindennap, de feltaláltam magam, és jó emlékként maradtak meg bennem azok az évek. Sokat dolgoztam, és az alázat, amivel a szüleim a saját munkájukhoz álltak, és amit örököltem, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ügynökségek szerettek velem dolgozni.

Ha azt mondták, hogy egy óráig álljak fél lábon, azt tettem, vagy ha olyan cipőt kellett felvennem egy fotózásra, ami szorította a lábam, zokszó nélkül végigcsináltam a munkát.

– Emlékszem, egyszer egy magazinnak esküvői ruhákat fotóztunk, a rengeteg flitter és tüll pedig szétvagdosta a kezemet, lábamat, és akkor megfogadtam, hogy ha férjhez megyek, farmerban leszek – mire oda került a sor, persze, meggondoltam magam. Mivel az adott évszak kollekcióját nem akkor kell fotózni, amikor eladni, a bikinifotózást télen, a bundafotózást nyáron csináltuk, így sokszor melegünk volt, sokszor pedig fáztunk, de nekem ezzel sem volt gondom, hiszen tudtam, hogy együtt jár a munkámmal.

– Ma már nem ennyire fegyelmezettek a lányok: a szakmában dolgozó ismerőseimtől azt hallom, hogy a fiatalok türelmetlenek, és ha valami nem tetszik nekik, akár munka közben is elsétálnak – mesélte Nóra, aki 2009-ben Milánóban volt, amikor felhívták, hogy tévés válogatást tart egy induló csatorna. Bár azt mondja, a castingon szörnyű teljesítményt nyújtott, mégis őt választották ki az OzoneNetwork időjárás-bemondójának. Másfél évig dolgozott ebben a munkakörben, és nagyon szerette, annak ellenére is, hogy azokban az időkben öltözködött a legrosszabbul: reggelente úgy indult el otthonról, hogy minden időjárásra felkészült...

Szépségtippek, praktikák

Nórát a műsor megszűnése után sem engedte el a csatorna. A Life.hu női portálon folytatta munkáját, ahol elindította a Hogyan legyek jó nő? című sorozatát. – A YouTube-on láttam olyan videókat, amelyekben a sminkeléshez adtak tanácsokat, és arra gondoltam, hogy ha én ezeket még úgy is megnézem, hogy egyébként már több ezerszer kisminkeltek, akkor talán másokat is érdekelni fog. Persze, féltem egy kicsit attól, hogy milyen lesz a fogadtatás, de szerencsére a nézők rövid idő alatt megszerették.

Nóra a Life­Networkön több éven át vezette az Ez zsír! című, életmóddal foglalkozó műsort, de egy idő után azt érezte, váltania kell.

Nem korfüggő

– Már mindent megkérdeztem, amit meg lehetett, nem akartam ismételni magamat, és megérett bennem az elhatározás, hogy olyan dolgot csináljak, amibe egyetlen szerkesztő sem szól bele. Azóta is kaptam televíziós felkéréseket, és biztos vagyok benne, hogy ezen feladatok legnagyobb részét jól tudnám csinálni, de egyikben sem tudnék önazonos lenni. Korábban sokszor csak egy test vagy egy arc voltam, a saját YouTube-csatornámon viszont az lehetek, aki vagyok – mesélte a villa közönségének Takács Nóra, aki szerint arra a kérdésre, hogy hogyan legyen valaki jó nő, egyszerű a válasz: aki igényes, ad magára és nyitott a fejlődésre, jó nő. És ami jó hír: ez nem korfüggő!

SZA


Az ismeretlen mesefalu

Takács Nóra édesanyja tanítónő, édesapja hivatásos katona, gyermekkorában nagyon sokat költöztek. Az iskolai szünidőket mindig egy kis nyírségi faluban töltötte, melyet mesefalunak hív. Ott szerette meg a könyveket – az egyik kedvence Agatha Christie –, és ma is ott tud elbújni a világ elől. Azt, hogy ­pontosan melyik ez a falu, nem mondja meg. Mindenkinek szívesen segít, levelek ezreire válaszol, de a magánéletét megtartja magának és a családjának. Amit biztosan lehet tudni: három éve boldog feleség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában