Nyíregyháza

2020.09.18. 10:43

A genetika is segít a családfakutatás során

A főszervező online előadásra invitál

Fotó: Nagy István archívuma

– Sajnos a jelenlegi járványügyi helyzet nem teszi lehetővé, hogy megszervezzük a nyíregyházi találkozóinkat, ezért szeretnénk folytatni a tavasszal elkezdett online előadás-sorozatunkat – mondta Nagy István, a „Családfakutatás-Szabolcs vármegye és a vele határos vármegyék” csoport vezetője.

– A szeptember 19-én délután fél hatkor kezdődő, nyírbátori kutatótársunk, Küzmös Imre előadásából megtudhatjuk, hogyan segíti és egészíti ki egymást a hagyományos anyakönyv- és dokumentum­alapú családkutatás a genetikai őskutatással, milyen módszerek használhatóak fel a genetikai őskutatás, a családkutatás szempontjából. Megismerhetjük a ma rendelkezésre álló adatok alapján Európa és a magyarság főbb apai vérvonalait. Valamint az előadás során betekintést nyerhetünk saját kutatási eredményeibe is, ezzel is szemléltetve a genetikai kutatás hatékonyságát – fejezte be a főszervező.

Az előadás, ahova minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak, megtekinthető a „Szabolcs vármegye és vele határos vármegyék” Facebook csoportjában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában