Nyíregyháza

2020.10.29. 07:38

Így mentette meg olvasónk egy dongó életét

Forrás: illusztráció / shutterstock

Egyik reggel benyitott hozzám a kedves nejem, hogy „sipp-supp”! A házi szótárunkban így hívjuk a helyiségek nagytakarítását.

Engedelmes férj lévén, letettem az újságot, és elkezdtem öltözködni. Egyszer csak nem győztem kapkodni a fejem, mivel a szemem előtt húsz-harminc centiméterre többször is elröppent egy dongó. Mondtam is neki: „Légy szíves, szállj a függönyre, és egy óra múlva kitessékellek.”

Tíz perc sem telt el, amikor egy szalvétában hozta a feleségem. A biztonság kedvéért átvettem tőle, s a kert felé vettem az irányt. Meg sem álltam a szilvafákig. Szépen tűrte, jól viselkedett a szalvéta lágy ölelésében. Gondosan elhelyeztem a fa alá. Egy óra alatt végeztünk a munkákkal. Pihenés helyett a kertbe siettem, a szalvéta üres volt. Remélem, nem rigó, vagy vadgalamb zsákmánya lett a kedves kis rovar, hanem a lehullott édes szilvából erőt merített, és elment az igazi feladatát végezni: virágport gyűjteni, ezáltal besegítve a méheknek és a szürke lepkéknek.

Öröm töltötte el szívemet, hisz valószínű, hogy megmentettem az életét!

Vengrinyák János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában