Kálmánháza

2020.10.16. 11:04

Judit néni az idén már nem tudott eljönni...

Egy kicsit másképp, de ebben az évben is megemlékeztek névadójuk, Benedek Elek születésének évfordulójáról a kálmánházi általános iskola diákjai és pedagógusai. Az idén szomorú volt ez az esemény, hiszen 2019-ben elhunyt az író déd­unokája, aki korábban többször látogatott el az iskolába.

– Lengyel Judit 1999 óta volt intézményünk és a kétévente megrendezett Benedek Elek mesemondó versenyek állandó vendége. Mindig szívesen jött hozzánk, önzetlenül segített a szervezésben, szívén viselte dédapja hagyatékának és emlékének ápolását. Örökségként kapta a mesék szeretetét, mindig örömmel hallgatta a gyerekeket, szeretett köztük lenni, új mesekönyveket, kiadványokat ajándékozott a versenyzőknek, hogy legyen miből válogatni a következő megmérettetésre – idézte fel a szép emlékeket az intézmény vezetője.

Dezső Józsefné hozzátette: két éve még a zsűri elnökeként adta át a díjakat, s ebben az évben folytatták volna ezt a hagyományt, de Judit néni már nem tudott eljönni. Benedek Elek szülőfalujában, Kisbaconban helyezték örök nyugalomra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában