Megemlékezés és koronglövő verseny

2020.10.10. 07:00

Lőversennyel emlékeztek a vadász barátra

Sajnos, Vaszusz János már négy éve az égi vadászmezőkön „cserkel”.

Sokan érkeztek, hogy emlékezzenek és versenyezzenek

Fotó: Zsoldos Barna

Az eseményről – a címmel ellentétben –, az emlékezésről írok először. Élt Tyukodon egy szorgalmas, becsületes családapa, férj és vadász barát, úgy hívták, Vaszusz János. Sajnos, már négy éve az égi vadászmezőkön „cserkel”, illetve minden bizonnyal megnyugodva figyeli, hogy felesége és két lánya kiállta, kiállja a próbát, az ő elképzelése szerint folytatják az életüket. Sőt október első szombatján arról is „meg­győződhetett”, hogy vadász barátai sem feledkeztek el családjáról és róla.

Tordai Attila vadgazdamérnök, vadász barát a negyedik alkalommal szervezte meg Nyírmihálydiban a koronglövő lőtéren a megemlékezést, amit nagyon logikusan és vadászhoz méltóan összekötött egy koronglövő versennyel.

Nagy szükség van a sörétlövés gyakorlására, hiszen sok vadász nem hódol a szalonka vadászatának, nem járja a vizes élőhelyeket a tőkés réce után, s a gerlézés sem szívügye. Rövidesen kezdődik a fácán és a mezei nyúl vadászatának az idénye, ezért a jó találat, a kevés sebzés javítja a vadászat élményét. Meg kell vallani, nem volt hiábavaló a koronglövészet.

Jövőre újra itt!

Az csak üde színfoltja volt a korongvadászatnak, hogy hölgy vadászok is lőállásba álltak négyen, és nem is hiába.

Mivel több mint negyven puskás élt az ötven lövés lehetőségével, csak a legjobb vadászok nevét említem meg a tudósításban, viszont mindenki emlékezhet a bensőséges eseményre, hiszen az oklevél, amit valamennyien megkaptak, erre hivatott. Ezen túl fontos, hogy úgy ért véget a nap, hogy a kiadós ebéd után azt mondta minden vadász barát: jövőre újra itt!

A győztesek

Női kategória: I. Kóródi Dzsennifer, II. Turgyán Mária, III. Tóth Enikő, IV. Siye Mariann.

Férfikategória: I. Bulyáki Gábor, szétlövéssel második: Horváth Zoltán, III. Sípos Tibor.

ZSB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában