kisállatbörze

2020.10.26. 12:28

Tappancsok és csicsergés

Novemberben is várja az érdeklődőket a kisállatbörze.

Pillanatkép egy korábbi börzéről

Forrás: MW-archív

Bolyhos nyuszik, selymes bundájú vadászgörények, színpompás tollú papagájok és különleges díszgalambok is gazdát cserélhetnek a NyírVV Nonprofit Kft. már hagyományosnak számító kisállatbörzéjén: legközelebb november 8-án, vasárnap 6 és 14 óra között várják az érdeklődőket a szokott helyen, a Fokos utcai piactéren.

Minden beszerezhető

A vásárt minden hónap második vasárnapján megrendezik, ahol bárki megtalálhatja a család új kedvencét, legyen szó kisemlősökről vagy madarakról. A hobbiállatok mellett megtalálhatják mindazokat a különböző segédeszközöket is, amelyek elengedhetetlenek a felelős állattartáshoz és a kedvencek kényelmének, egészségének megőrzéséhez.

A kisállatbörze alatt kirendelt hatósági állatorvos ellenőrzi az állategészségügyi feltételek betartását. Ennek értelmében díszszárnyasok és galambok csak állatorvosi bizonyítvánnyal, illetve állattartói nyilatkozattal vihetőek haza, valamint kutya kizárólag az állatot azonosító, bőr alá beültetett mikrochippel ellátva, valamint az oltási könyvben feltüntetett és életkornak megfelelő oltások beadatása után kerülhet az új gazdához.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában